Μόνο στα χαρτιά υπάρχει ο τομέας ΕΚΑΒ Θάσου

Ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, η Θάσος, δεν έχει κάλυψη από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μολονότι εδώ και ενάμιση χρόνο έχει ιδρυθεί σχετικός τομέας στο νησί.

Όπως περιέγραψε στην εφ. Καθημερινή Καβάλα ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ του νομού, ο τομέας υφίσταται μέχρι τώρα μόνο στα χαρτιά, αφού ούτε προσλήψεις έχουν γίνει για τη στελέχωσή του, ούτε μετακινήσεις προσωπικού από άλλες περιοχές. Η δε διοίκηση δίνει στον εαυτό της τη μία παράταση μετά την άλλη, με την πιο πρόσφατη δέσμευσή της να μιλά για την προσεχή Πέμπτη 15 Ιουνίου. Ενώ όμως (θεωρητικά) εκείνη την ημερομηνία θα έπρεπε ο τομέας να λειτουργεί, μόλις τώρα, λίγες μέρες πριν, ανακοινώθηκε ότι θα γίνει… πρόσκληση ενδιαφέροντος σε προσωπικό από τους όμορους νομούς να εργαστεί στον τομέα κατά τη διάρκεια της κανονικής αδείας του!

Θα είχε ενδιαφέρον, προσθέτουμε εμείς, μια αντιπαραβολή της πραγματικότητας με τις δηλώσεις της διοίκησης του ΕΚΑΒ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Διότι σταθμοί με μεταφερόμενη και περιστασιακή στελέχωση, πολλώ δε μάλλον με τη λογική «διακοπές για την οικογένεια έναντι υπερεργασίας», δεν αποτελούν και ιδιαίτερα προοδευτική πρακτική. Ή μήπως αποτελούν, όταν έχεις αποφασίσει να είσαι με τα μνημόνια αντί για τις πραγματικές ανάγκες;