Εκλογική διακήρυξη της Ενωτικής Κίνησης Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, διεξάγονται οι εκλογές για  την ανάδειξη του νέου  Δ.Σ του Σωματείου μας καθώς και για αντιπροσώπους για την ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η κοινωνία ματώνει, εξ’ αιτίας των νεοφιλελεύθερων-μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή κυβέρνηση, αθετώντας προεκλογικές υποσχέσεις διέψευσαν την ελπίδα του λαού μας, υποτάχτηκαν στα συμφέροντα και τις απαιτήσεις των ξένων δανειστών – τοκογλύφων (Ε.Ε-ΔΝΤ) αλλά και του ντόπιου κεφαλαίου και των Επιχειρηματιών. Έβαλαν πλάτες στη εφαρμογή ενός 3ου μνημονίου και με το  4ο μνημόνιο (μακράς διαρκείας) που ψήφισε επισφραγίστηκε η βίαιη ανατροπή της ζωής των εργαζομένων με περαιτέρω εξαθλίωση και φτωχοποίηση.

Οι συντάξεις γίνονται προνοιακά επιδόματα, οι μισθοί εξανεμίζονται με τα νέα φορολογικά βάρη, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ο εργασιακός μεσαίωνας και η μαύρη ανασφάλιστη εργασία παγιώνονται. Ο εφιάλτης της ανεργίας, ο ξενιτεμός και η μετανάστευση, εξοντώνουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νεολαία.

Η επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας συνεχίζεται, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ, ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

 Το Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ» δεν αποτελεί εξαίρεση

Η υποστελέχωση καλά κρατεί! Το προσωπικό βαίνει συνεχώς μειούμενο, οι κενές οργανικές θέσεις δεν καλύπτονται. Οι ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχουν έρθει δεν επαρκούν για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και την χωρίς προβλήματα νοσηλεία των ασθενών. Οι αποχωρήσεις είναι πολλαπλάσιες και δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις τεράστιες ελλείψεις. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν με χρωστούμενα ρεπό και εξοντωτικά ωράρια. Η αξιολόγηση δομών και προσωπικού, η περαιτέρω μείωση των οργανικών θέσεων στα εργαστήρια, τις διοικητικές και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες με το σχέδιο του Υπ. Υγείας  προδιαγράφουν ένα ζοφερό μέλλον.

Η εργασιακή εξουθένωση του ελάχιστου προσωπικού δεν έχει προηγούμενο. Τα εξοντωτικά ωράρια, η υπερκόπωση, τα μυοσκελετικά προβλήματα υγείας, το stress κ.τ.λ. έχουν γίνει ο καθημερινός εφιάλτης μας!. Το κυβερνητικό σχέδιο αποδιοργάνωσης του ωραρίου και των εφημεριών των γιατρών. Οι συνθήκες εργασίας υποβαθμίζονται, οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτοι για εργαζόμενους και ασθενείς. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες της μιας νοσηλεύτριας για 25-30 ασθενείς ή του μειωμένου και ελάχιστου προσωπικού που καλείται να σηκώσει το βάρος των εφημεριών.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που η κυβέρνηση τις βαφτίζει προσλήψεις (επικουρικοί-ΟΑΕΔ-ατομικές συμβάσεις-ΚΕΕΛΠΝΟ), γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αποτελούν προσωρινές «λύσεις» στο Νοσοκομείο μας την στιγμή μάλιστα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτές «οι λύσεις»  σηματοδοτούν την ανακύκλωση της ανεργίας και τον εργασιακό μεσαίωνα με εργαζόμενους χωρίς μόνιμη εργασία και ίσα δικαιώματα.. Η υποχρηματοδότηση δημιουργεί έντονα προβλήματα δυσλειτουργίας στις υπηρεσίες με τις ελλείψεις που υπάρχουν και έχουν γίνει το καθημερινό άγχος μας.

 Όμως, παρά τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, οι συνάδελφοι/σες εξακολουθούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και  με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες, έχοντας ως κέντρο της προσοχής τους τον άνθρωπο.

Το Σωματείο μας  και η ΠΟΕΔΗΝ

Σήμερα, που ανάμεσά μας κυριαρχεί η απογοήτευση και η ηττοπάθεια εξ` αιτίας της αθέτησης των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης  και της προσχώρησής της στο μνημονιακό στρατόπεδο

Σήμερα, που οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του παλιού αλλά και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, προσπαθούν να μας πείσουν ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» πέρα από τα μνημόνια, το συμβιβασμό ή το «μικρότερο κακό» για να μη έρθει το χειρότερο.

Σήμερα, που όλοι αυτοί επιχειρούν να μετατρέψουν την απογοήτευση και την οργή μας σε παραίτηση και αποδοχή της μνημονιακής  βαρβαρότητας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ένα Σωματείο και μια ΠΟΕΔΗΝ να εμπνέουν τους εργαζόμενους, να αναδεικνύουν και όχι να «κουκουλώνουν» τα προβλήματά μας, να λένε την αλήθεια στους εργαζομένους για τις αιτίες που τα γεννούν και κυρίως να οργανώνουν τους αγώνες μας κατακτώντας νίκες στην κατεύθυνση της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και της κατάργησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Αγωνιζόμαστε για την Αναγέννηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος

Χρειαζόμαστε ένα Σωματείο δίπλα και αλληλέγγυο σε κάθε συνάδελφο/σα,  ένα Σωματείο που να «χωράει» όλους και όλες εμάς, ένα Σωματείο ικανό να μετατρέψει τον προβληματισμό, τις ανησυχίες και την οργή μας σε δράση.

Χρειαζόμαστε μια ΠΟΕΔΗΝ που θα οργανώσει τα Σωματεία και θα μετατρέψει το θυμό μας σε συλλογική δράση και νικηφόρους αγώνες και όχι σε τηλεοπτικά show. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έχει στηρίξει με την στάση της τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και δεν πείθει κανέναν για το «αντιμνημονιακό» και «αγωνιστικό» της προσωπείο. Ας θυμηθούμε τι μας έλεγαν για το μισθολόγιο-σφαγείο: «Θα κόψουν από τους υψηλόμισθους και θα ευνοηθούμε εμείς οι υγειονομικοί».

Το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης και οι Υποψήφιοι-ες, έχουμε αρχές, ούτε βήμα πίσω και κανένας συμβιβασμός από τους στόχους υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.

Θα υπερασπιστούμε με συνέπεια, χωρίς ιδιοτέλεια και συμψηφισμούς, τις ιδέες και τις προτάσεις μας. Δεν πρόκειται να λέμε «άλλα» χθες και «άλλα» σήμερα. Δεν πρόκειται να γίνουμε χειροκροτητές καμιάς Κυβερνητικής πολιτικής και Κομματικής σκοπιμότητας. Μοναδικό κριτήριο για εμάς είναι η υπεράσπιση των εργαζομένων και της δημόσιας δωρεάν υγείας και όχι προσωπικά οφέλη ή «προνόμια».

Το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης και οι Υποψήφιοι-ες, ιδιαίτερα των εκλεγμένων του απερχόμενου Δ.Σ του Σωματείου, είμαστε γνωστοί για την δράση και την συμβολή μας στην ανάδειξη των προβλημάτων και στην οργάνωση των αγώνων μας. Αναδείχτηκαν τα προβλήματά μας όπως η έλλειψη προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι συνθήκες εργασίας, η εντατικοποίηση και η εργασιακή μας εξουθένωση, η ανάπτυξη υποδομών και η διαμόρφωση νέου αναπτυξιακού οργανισμού κ.τ.λ. Ενημερώναμε τακτικά τους εργαζόμενους για τα  δικαιώματά τους αλλά και για ότι συμβαίνει στην υγεία και όχι μόνο.

Με ψηλά το κεφάλι ζητάμε την ψήφο σας, όχι «για να εξυπηρετήσουμε και να τακτοποιήσουμε υποθέσεις σας» αλλά Ενωμένοι όλοι και όλες μαζί να αγωνιστούμε για να πετύχουμε νίκες μέσα από τον οργανωμένο, μαζικό και συλλογικό μας αγώνα.

Η Ενωτική Κίνηση, καλεί τους εργαζόμενους να «γυρίσουν την πλάτη» και στον παλιό  και στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό που οδηγεί στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια.

Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες (Ιατρική, Νοσηλευτική, Διοικητική, Τεχνική). Όχι στη μείωση των οργανικών θέσεων και τη συρρίκνωση των υπηρεσιών.
  • Να μετατραπούν – τώρα – σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, όλες οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο Νοσοκομείο (Επικουρικοί-ΟΑΕΔ- Συμβάσεις, κ.τ.λ.) Μόνιμη και σταθερή εργασία, τακτική και έγκαιρη πληρωμή για όλους. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία με Νομοθετική ρύθμιση τώρα.
  • Υλοποίηση Έργων. Νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός στο Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ». Επανασύσταση των καταργημένων οργανικών θέσεων και κάλυψη τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Αύξηση Χρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Αύξηση κονδυλίου και αποζημίωσης για νυχτερινά – αργίες – υπερωρίες-εφημερίες γιατρών.
  • Αποκατάσταση των μνημονιακών μισθολογικών απωλειών και επαναφορά όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας που καρατομήθηκαν από τα μνημόνια.
  • Στηρίζουμε την απόφαση ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ για Απεργία –Αποχή. Όχι στην ΄΄νέα΄΄ Αξιολόγηση. Παραδίδουμε τα έντυπα στο Σωματείο.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε το Ψηφοδέλτιο

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Η ΕΛΠΙΣ»

……………………………………………………………………………………..

Για Διοικητικό Συμβούλιο

και Αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ                                              ΝΟΣΗΛΕΎΤΡΙΑ

ΖΗΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                               ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΟΣ

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                                    ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ

ΚΑΡΤΑΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                              ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

ΚΙΟΚΤΖΟΓΛΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ                                    ΤΕΧΝ. ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

ΛΟΥΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ                                          ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ

ΜΠΑΣΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                              ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ                                    ΤΕΧΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ.

ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ (ΘΕΟΦΙΛΟΣ) ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ         ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

ΣΚΟΥΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ                                               ΚΑΡΔΙΟΟΓΟΣ

ΤΑΤΣΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ                                             ΚΛΗΤΗΡΑΣ

ΤΡΟΥΠΟΣΚΟΥΦΗ ΑΝΤΩΝΙΑ                                 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ

ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ                            ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

Για Εξελεγκτική Επιτροπή

ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΛΕΝΗ                                                 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ

ΜΑΛΙΓΙΑΝΝΗ ΑΡΕΤΗ                                            ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ