Ανοχή του Υπ. Υγείας στην παρουσία εργολάβων χωρίς συμβάσεις στα Νοσοκομεία

Στην χθεσινή συνάντηση (14-6-2017) των Σωματείων με τους Υπουργούς Υγείας, στη συζήτηση που έγινε για το μέλλον των εργολαβικών εργαζομένων τέθηκε και το θέμα της παρουσίας εργολαβικών εταιριών σε μια σειρά νοσοκομεία, χωρίς καν να έχει υπογραφεί σύμβαση μαζί τους.

Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται σε κάποια νοσοκομεία για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι εργολάβοι παρέχουν υπηρεσίες και πληρώνονται χωρίς να έχουν σύμβαση με τα νοσοκομεία εδώ και ένα χρόνο.

Το γεγονός αυτό, πέρα από τις ευθύνες που «γεννά» για τις διοικήσεις αυτών των Νοσοκομείων, που ανέχονται αυτή την κατάσταση, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την αδράνεια που δείχνει η πολιτική ηγεσία απέναντι σε αυτή την κατάσταση.

Θα περίμενε ο καθένας η πολιτική ηγεσία στην καταγγελία αυτή να επιχειρήσει στις απαντήσεις που θα έδινε στα σωματεία να δικαιολογηθεί και να δηλώσει ότι θα ασχοληθεί και θα αντιμετωπίσει το θέμα άμεσα. ΄

Αντίθετα όμως, η πολιτική ηγεσία δήλωσε ότι αδυνατεί να δώσει κάποια λύση που θα κινούταν μέσα στα πλαίσια   που ορίζει η νομοθεσία. Αρκέστηκε απλώς να δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να επιταχύνει την διαδικασία υπογραφής συμβάσεων εργασίας με εργαζόμενους στους τομείς που δραστηριοποιούνται οι εργολάβοι προκειμένου αυτοί τότε να αποχωρήσουν.

Μπορεί λοιπόν η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας να ξιφουλκεί στα μέσα ενημέρωσης και τα social media κατά των εργολάβων και των ιδιωτικών συμφερόντων όμως όταν απαιτείται το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο, όπως λέει ο λαός μας, «κάνει την πάπια».