Θέατρο του παραλόγου με το μαγνητικό τομογράφο στο Αγρίνιο

31

Για τέταρτο μήνα εκτός λειτουργίας (μετά από αρκετούς ακόμα που υπολειτουργούσε) βρίσκεται ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου, μολονότι τα κονδύλια για την επισκευή του υπάρχουν.

Όπως περιέγραψαν στο ygeionomikoi.gr εργαζόμενοι του νοσοκομείου, η νυν κατάσταση είναι αποτέλεσμα σειράς άστοχων επιλογών:

  • Ο μαγνητικός τομογράφος τοποθετήθηκε άρον-άρον σε χώρο που δεν είχε μελετηθεί επαρκώς για την καταλληλότητα και λειτουργικότητά του.
  • Η διοίκηση επέλεξε να εκπαιδεύσει στη χρήση του τομογράφου γιατρό, ο οποίος ήδη είχε κάνει τα χαρτιά του για μετάθεση στην Αθήνα.
  • Όταν το μηχάνημα άρχισε να χρησιμοποιείται, τα αποτελέσματα των τομογραφιών ήταν κάπως… ασαφή (επιλέξαμε την κομψή διατύπωση). Διαπιστώθηκε ότι το πάτωμα έμπαζε υγρασία, πράγμα που οδηγούσε σε «πειραγμένες» αποτυπώσεις!

Ως συνισταμένη όλων των παραπάνω, αυτή τη στιγμή ο μαγνητικός είναι χαλασμένος, τα χρήματα για την επισκευή υπάρχουν, αλλά η διοίκηση δεν προβαίνει στην αποκατάστασή του, επικαλούμενη ότι δε διαθέτει πλέον εξειδικευμένο στέλεχος για το χειρισμό του (ο προαναφερθείς γιατρός εν τω μεταξύ μετατέθηκε, όπως αναμενόταν). Ακόμη όμως κι αν διέθετε, θα έπρεπε πρωτύτερα να αποσυναρμολογηθεί το μηχάνημα, ώστε να τοποθετηθεί νέο μονωμένο δάπεδο για την υγρασία.

Απορούμε γιατί είναι τόσο δύσκολο για τη διοίκηση να βάλει την επίλυση του προβλήματος σε μία σειρά. Εκτός εάν δεν είναι ζήτημα δυνατοτήτων, αλλά βούλησης…