Κλίμα τρομοκρατίας για να περάσει έστω και εκπρόθεσμα η αξιολόγηση

35

Φαίνεται ότι οι Κυβερνητικοί μηχανισμοί έντρομοι από την αποφασιστική στάση των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και την μαζική συμμετοχή στην Απεργία ενάντια στην μνημονιακή αξιολόγηση επιδίδονται σε διάφορες μεθοδεύσεις για να δημιουργήσουν μια διαφορετική ωραιοποιημένη εικόνα.

Δεν αρκούνται στα ψέματα που διασπείρουν (μόνο η  καταστροφή του κόσμου δεν έχουν πει ότι θα γίνει αν οι εργαζόμενοι δεν αξιολογηθούν)  αλλά παραβιάζουν ακόμα και τις διατάξεις του νόμου που ψήφισε η δική τους Κυβέρνηση, πιέζοντας εργαζόμενους να καταθέσουν εκπρόθεσμα φύλλα αξιολόγησης. Είναι γνωστό, όπως προκύπτει άλλωστε και από την εγκύκλιο Γεροβασίλη, ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης όλων των εργαζομένων έπρεπε να είχαν κατατεθεί έως την Δευτέρα 2/10/2017. Όμως επειδή οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στα κυβερνητικά κελεύσματα κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι και Διοικήσεις Νοσοκομείων άρχισαν άλλο βιολί. Άνοιξαν ξανά τα πρωτόκολλα και ι πιέζουν εργαζόμενους να υποβάλλουν εκπρόθεσμα εκθέσεις αξιολόγησης.

Σωρεία τέτοιες καταγγελίες φτάνουν στην ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ από Νοσοκομεία όλης της χώρας.  Στο Νοσοκομείο Αγ. Κυριακού, στο Σωτηρία στο ΕΛΠΙΣ αλλά και σε άλλα Νοσοκομεία με την ανοχή των Διοικήσεων τα φαινόμενα αυτά είναι εκτεταμένα. Απέναντι σε αυτή την προκλητική στάση των κυβερνητικών Διοικήσεων και παρατρεχάμενων υπήρξαν άμεσες παρεμβάσεις από τα Σωματεία και την ΑΔΕΔΥ και σε αρκετές περιπτώσεις τα απέτρεψαν.

Είναι χαρακτηριστική ότι στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ σήμερα Τετάρτη σταμάτησε αυτή η διαδικασία μετά από την παρέμβαση του Σωματείου και της ΑΔΕΔΥ.Το γεγονός μάιστα καταγγέλθηκε με έγγραφο του Σωματείου που στάλθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και κοινοποιήθηκε στην ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Σωτηρία  αύριο το πρωί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο Εργαζομένων θα κάνουν μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Καλούμε όλα τα Σωματεία των Νοσοκομείων όταν εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα να αντιδρούν αποφασιστικά και να ενημερώνουν άμεσα την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ.

Δυστυχώς για την Κυβέρνηση και ευτυχώς για τους εργαζόμενους, παρά όλες αυτές τις απειλές και τους εκβιασμούς, η μνημονιακή αξιολόγηση δεν θα περάσει!