Κεφαλονιά: Ώρα μηδέν για το Νοσοκομείο Ληξουρίου

34

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στην Παλική, λόγω της απαξίωσης του «Μαντζαβινάτειου» ΓΝ Ληξουρίου. Με ανοιχτή επιστολή προς το Υπ. Υγείας και τη βουλεύτρια του νομού, ο σύλλογος φίλων του νοσοκομείου προειδοποιεί για κινητοποιήσεις εντός του Οκτώβρη, εάν δεν αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες για τη σωτηρία του από την πολιτική ηγεσία.

Όπως αναφέρεται, την τελευταία διετία όχι μόνο δεν έχουν προσληφθεί γιατροί στο νοσοκομείο, αλλά και αρκετοί από τους εναπομείναντες μετατέθηκαν ή βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Παθολογική Κλινική, η οποία στο τέλος του έτους θα έχει μείνει με έναν παθολόγο, με νομοτελειακό αποτέλεσμα το κλείσιμό της και τον υποβιβασμό του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας.

Παιδίατρος έχει απομείνει μόνο ένας, ενώ ο μοναδικός χειρουργός επισκέπτεται πια το νοσοκομείο μία φορά την εβδομάδα, καθώς τις υπόλοιπες μέρες βρίσκεται στο Αργοστόλι. Παρόμοια είναι η κατάσταση στο διοικητικό τομέα: Με μόλις δύο υπαλλήλους, είναι πρακτικά αδύνατη η απρόσκοπτη διεξαγωγή των προμηθειών, ενώ ελλείψει τραπεζοκόμων τα σχετικά καθήκοντα έχουν αναληφθεί από το Ίδρυμα Μαντζαβινάτου!

Εν τω μεταξύ, σύσκεψη για το ίδιο θέμα οργανώθηκε χτες στο α΄ δημοτικό σχολείο Ληξουρίου με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς & Ιθάκης.