Σωματείο «Σισμανογλείου»: Η εκλογική διακήρυξη και οι υποψήφιοι της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

39
nos sismanogleio

Συναδέλφισσες/φοι… Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης σας στην πιο κρίσιμη περίοδο της κοινωνίας, αλλά και του Νοσοκομείου μας, που συρρικνώνεται καθημερινά, οριακά στελεχωμένο, με προσωπικό εξαντλημένο, με εντατικοποίηση της εργασίας, με μείωση των μισθών μας, με αύξηση της φορολογίας, με καρατόμηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, με τουλάχιστον έναν άνεργο στο σπίτι τού καθενός, με μεγαλόπνοα, καλοπληρωμένα σχέδια για την θεωρητική ανάπτυξη του Νοσοκομείου.

Συναδέλφισσες/φοι…

Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ τα τελευταία χρόνια έχοντας το Προεδρείο του Σωματείου έδωσε πολλές μάχες, στο πλευρό των εργαζομένων:

  • Επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στα κεντρικά της γραφεία διαμαρτυρόμενο για την απαράδεκτη που επιδείκνυαν αστυνομικοί του τμήματος Αλλοδαπών, οι οποίοι ασκώντας πίεση στις νοσηλεύτριες των τμημάτων, τους απέδιδαν την ευθύνη του ελέγχου των παράνομων αλλοδαπών, γεγονός που δεν εμπίπτει στα καθήκοντά τους. Κατατέθηκε από το σωματείο υπόμνημα διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και ανάγκασε τη Διοίκηση να εκδώσει εγκύκλιο διαδικασιών κατά την είσοδο αστυνομικών στο χώρο του Νοσοκομείου.

  • Συνεχείς παραστάσεις στη Διοίκηση για την έκρυθμη κατάσταση του ψυχιατρικού τομέα. Κατάθεση μηνυτήριας αναφορά στην εισαγγελία Αθηνών,

  • Απόφαση και Εφαρμογή ειδικής συμφωνίας μεταξύ Διοίκησης και Σωματείου Εργαζομένων για την τήρηση του προσωπικού ασφαλείας στις απεργίες και τις στάσεις εργασίας.

  • Υπόμνημα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την 1Η ΥΠΕ και το Υπ. Υγείας, για το μείζον θέμα των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών που επί σειρά ετών, εργάζονται με υπευθυνότητα και προσήλωση στην ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών. Πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, με τη στήριξη των υπόλοιπων συναδέλφων αλλά και θεσμικά των Σωματείων, καλέστηκαν συσκέψεις σωματείων της Αθήνας.

  • Θετική έκβαση των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων για 600 συναδέλφους μας, οι όποιοι έλαβαν από 2.500 ευρώ κατά μέσο όρο και συνολικά λάβαμε 1.500.000 ευρώ!!!!!!, ανακουφίζοντας τις στραγγαλισμένες οικονομικά οικογένειες.

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση, όταν απαιτήθηκε οι επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων να απασχοληθούν σε αλλότρια καθήκοντα, αμελώντας τα βασικά τους επαγγελματικά τους καθήκοντα.

  • Δυναμική αντίδραση του Σωματείου, στην πρόταση τροποποίησης του οργανισμού μας από τον Αν. Υπ Υγείας κ. Πολάκη για συρρίκνωση δομών των δύο Νοσοκομείων ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ με μεταφορά εργαζομένων, τακτικών ιατρείων, μηχανημάτων κ.ά, κινήσεις που θα οδηγούσαν στη διάλυση του νοσοκομειακού ιστού και την αποδιοργάνωση της λειτουργίας των δύο νοσοκομείων.

  • Κατάθεση αγωγής από το δικηγόρο του σωματείου για τη Διεκδίκηση των οφειλομένων υπερωριών πέρα των εγκεκριμένων πιστώσεων του έτους του πρώτου δεκαμήνου του 2012 για το προσωπικό του πρώην Παπαδημητρίου άλλα και του Σισμανογλείου.

  • Κατάθεση αγωγής από το δικηγόρο του σωματείου, ως προς το ζήτημα της πλήρους περικοπής των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας από 1-1-2013 και εφεξής, από τις διατάξεις του Ν. 4093/2012, αλλά και της μειωμένης καταβολής τους προγενέστερα από το Ν. 4024/2011 (250 € Δώρο Πάσχα, 250 € Επίδομα Αδείας και 500 € Δώρο Χριστουγέννων).

  • Υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων. Συμπαρασταθήκαμε σε προσωπικά προβλήματα συναδέλφων αλλά και υπερασπιστήκαμε κάθε συνάδελφο που υπέστη αυθαίρετες και άδικες συμπεριφορές.

  • Διαρκής παρακολούθηση της εισόδου εφήβων με παραβατική συμπεριφορά στους ξενώνες εφήβων του νοσοκομείου μας και τη παρέμβαση μας για την άμεση απομάκρυνση τους.

  • Αποτροπή μετακινήσεων συναδέλφων διοικητικών, νοσηλευτών κ.λπ. στο νοσοκομείο Αμ. Φλέμιγκ για τη στήριξη της λειτουργίας του

  • Αποτροπή του κλεισίματος των Πλυντηρίων από τη πτέρυγα Μπόμπολα, με τη μεταφορά του στο χώρο των πλυντηρίων του Σισμανογλείου, σε συνεργασία με το σωματείου του Αμ. Φλέμιγκ.

  • Δώσαμε μεγάλη μάχη για τα δικαιώματα των εργολαβικών εργατών. Πετύχαμε με τη πίεση μας το στοιχειώδες, να αμείβονται μέσω τραπέζης τα δεδουλευμένα τους ανεξάρτητα από τις απαιτήσεις των παρέδρων.

  • Εναντιωθήκαμε ενεργά και συνεχίζουμε ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων μέσα στο νοσοκομείο. Όπως το να μην συγχωνευτούν οι δύο Χειρουργικές Κλινικές του νοσοκομείου απαιτώντας να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του νοσοκομείου και να επανέλθουν και τυπικά εκ νέου στον οργανισμό οι δύο χειρουργικές κλινικές στο νοσοκομείο με ισομερή λειτουργία.

  • Παρέμβαση στον ΟΑΣΑ για την τοπική συγκοινωνία 410 και τις συχνές δυσλειτουργίες της (αραιά δρομολόγια κ.λπ.), τις περισσότερες φορές με θετικό αποτέλεσμα.

  • Διενέργεια γενικών συνελεύσεις και κλαδικών συγκεντρώσεων.

  • Διαρκής Ενημέρωση των εργαζομένων μέσω του διαδικτύου

Αυτή τη δράση καταψήφισαν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΑΝΑΓΚΙ. Τι επιδίωξαν αυτές οι παρατάξεις, αλλά και οι άλλες που ζητάν τη ψήφο σας σε αυτές τις εκλογές ΕΚΕ και ΔΑΕΣ για τους εργαζόμενους, την καθημερινότητά τους, τη συλλογική δράση και την ενδυνάμωση του αγώνα των εργαζομένων;

Μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές εμφανίζονται πάλι στο προσκήνιο!!! Τάζουν θέσεις προϊσταμένων, απειλούν, εκφοβίζουν, υπόσχονται συνδιοίκηση, όταν με το καλό κερδίσουν τις εθνικές εκλογές, υπόσχονται τακτοποίηση ημετέρων κι «τακτοποίηση» υμετέρων!!!

Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΕ,
ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΣΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΘΕΣΕΙΣ

Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,
ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΛΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Συναδέλφισσες/φοι,

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ
ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ,
ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ!!

Η ψήφος εμπιστοσύνης στους υποψήφιους της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
στις 18 και 19 ΟΚΤΩΒΡΗ θα είναι ψήφος
ΠΑΛΗΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για
ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ

Προηγούμενο άρθροΣύλλογος ΨΝΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση την Τετάρτη 18/10
Επόμενο άρθροΠασχάλη: Κυβέρνηση & διοικήσεις παρανομούν για να να «νομιμοποιήσουν» την αξιολόγηση