Πρέβεζα: Στον “αέρα” η Παθολογική και άλλες κλινικές του νοσοκομείου

28

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου  έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με κύρια αιχμή τα προβλήματα που εμφανίζονται στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής λόγω έλλειψης γιατρών.

Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν στην γενική συνέλευση ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην κάλυψη των εφημεριών σε μια σειρά κλινικές με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να δυσκολεύεται να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σε υπηρεσίες υγείας.

Συγκεκριμένα για τον μήνα Νοέμβριο δεν έχει κατατεθεί  πλήρες πρόγραμμα για την Παθολογική Κλινική που να καλύπτει με εφημερίες σε γιατρούς μέχρι το τέλος του μήνα λόγω υποστελέχωσης. Το πρόβλημα αυτό είναι διαχρονικό και φαίνεται ότι θα ενταθεί μιας και ο Διευθυντής της Κλινικής βρίσκεται ένα βήμα πριν την συνταξιοδότηση. Όπως επεσήμαναν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του Νοσοκομείου μετά τις 6 Νοέμβρη δεν υπάρχει πρόγραμμα εφημερίας στην κλινική χωρίς μάλιστα να υπάρχει απάντηση από τη Διοίκηση για το πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Στην καρδιολογική κλινική δεν υπάρχουν  ειδικευόμενοι. Έτσι δημιουργείται πρόβλημα με την διακομιδή από το ΕΚΑΒ αφού εκτός από την κλινική του νοσοκομείου λειτουργεί και καρδιολογική μονάδα οπότε χρειάζεται να εφημερεύουν τουλάχιστον δυο γιατροί.

Οξύτατο πρόβλημα υπάρχει και στη γυναικολογική κλινική όπου εφημερεύουν δυο γιατροί, εκ των οποίων ο ένας είναι κοντά στην σύνταξη. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα προσληφθεί ένας επικουρικός, η υπόσχεση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Η παιδιατρική κλινική για δέκα μέρες το μήνα εφημερεύει χωρίς παιδίατρο.

Η ορθοπεδική δεν έχει ορθοπεδικό δέκα μέρες το μήνα.

Από εργαζόμενους του Μικροβιολογικού τμήματος  διατυπώθηκαν παράπονα ότι ενώ υπήρχε μια πίστωση της τάξης των 15.000 ευρώ, με την οποία  θα αγοράζονταν αναλώσιμα υλικά τελικά αναγκάστηκαν λόγω έλλειψης πιστώσεων να την μεταφέρουν ώστε να πληρώσουν το επικουρικό προσωπικό.

Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Όπως τόνιζε ο πρόεδρος του Σωματείου θα εκτιμηθεί αν αυτό θα γίνει με την μορφή συνάντησης ή παράστασης διαμαρτυρίας και ανάλογα με τις απαντήσεις θα αποφασιστεί πως θα κλιμακώσουν τι κινητοποιήσεις.

Η κατάσταση αυτή έχει φέρει πρωτίστως τους γιατρούς αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν απέναντι σε αυτές τις άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη επεσήμαναν ότι δεν προσδοκούν καμία ουσιαστική απάντηση από αυτές τις συναντήσεις και ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο είναι η μαζική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Πηγές: Τοπική Φωνή, Preveza POSTO