Στις 8 & 9 Νοέμβρη στηρίζουμε – ψηφίζουμε Ενωτική Πρωτοβουλία Ευαγγελισμού

32

Στις 8 και 9 Νοέμβρη έχουμε εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εκλογές μας πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η κοινωνία ματώνει λόγω της εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων-μνημονιακών πολιτικών και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η σημερινή κυβέρνηση υποτάχτηκε στις απαιτήσεις των δανειστών (Ε.Ε-ΔΝΤ) αλλά και του εγχώριου κεφαλαίου,  ψήφισε και εφαρμόζει μνημόνια (μακράς διαρκείας) επισφραγίζοντας έτσι την εξαθλίωση του λαού μας.

Οι συντάξεις γίνονται προνοιακά επιδόματα, οι μισθοί εξανεμίζονται με τα νέα φορολογικά βάρη, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και ο εργασιακός μεσαίωνας παγιώνονται. Ο εφιάλτης της ανεργίας και η μετανάστευση, εξοντώνουν το λαό μας και ιδιαίτερα τη νεολαία.

Η επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας συνεχίζεται, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και των εμπόρων της υγείας.

Ο Ευαγγελισμός δεν αποτελεί εξαίρεση

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση συνεχίζονται. Η έλλειψη προσωπικού “χτυπάει κόκκινο” με εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν με οφειλόμενα ρεπό και παράνομα ωράρια. Ακόμα και οι ελάχιστοι μόνιμοι που έχουν έρθει, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις αποχωρήσεις και σίγουρα δεν αποτελούν τον αριθμό αυτό που διασφαλίζει τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την χωρίς προβλήματα ασφαλή και πλήρη νοσηλεία των πολιτών. Η αξιολόγηση δομών και προσωπικού, η περαιτέρω μείωση των οργανικών θέσεων στα εργαστήρια, τις διοικητικές και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες  προδιαγράφουν το ζοφερό μέλλον.

Η εργασιακή εξουθένωση του ελάχιστου και γερασμένου προσωπικού δεν έχει προηγούμενο. Τα εξοντωτικά ωράρια, η υπερκόπωση, τα μυοσκελετικά προβλήματα, το εργασιακό stress κ.τ.λ. έχουν γίνει ο καθημερινός εφιάλτης μας! Οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτοι για εργαζόμενους και ασθενείς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η μια νοσηλεύτρια για 45-60 ασθενείς σε κλινικές ή 1 νοσηλευτής-τρια για 5 ασθενείς στις μονάδες, η υπερεντατικοποίηση της δουλειάς στα χειρουργεία και στα εργαστήρια, οι σκηνές πολέμου στα επείγοντα, η αποδεκατισμένη τεχνική – διοικητική υπηρεσία.

 

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που η κυβέρνηση τις βαφτίζει προσλήψεις (επικουρικοί-ΟΑΕΔ-ΚΕΕΛΠΝΟ) «κάνουν πάρτι» και στο Νοσοκομείο μας και σηματοδοτούν την ανακύκλωση της ανεργίας, τον εργασιακό μεσαίωνα και τη σκλαβιά του 21ου αιώνα. Την ίδια ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας πανηγυρίζει για την εκδίωξη των εργολάβων, στο νοσοκομείο μας οι εργολάβοι έχουν “κατσικωθεί”, και μάλιστα χωρίς καμία διαδικασία, με την ανοχή της διοίκησης.

Ταυτόχρονα οι μισθοί μας παρότι λέγεται ότι έχουν παγώσει, στην ουσία μειώνονται και εξανεμίζονται  με την αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

 Όμως, παρά τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, οι συνάδελφοι/σες εξακολουθούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και  με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες, έχοντας ως κέντρο της προσοχής τους τον άνθρωπο.

Μία νέα αγωνιστική πορεία του υγειονομικού κινήματος

Σήμερα, που ανάμεσά μας κυριαρχεί η απογοήτευση και η ηττοπάθεια εξ` αιτίας της αθέτησης των υποσχέσεων της κυβέρνησης  και της προσχώρησής της στο μνημονιακό στρατόπεδο

Σήμερα, που οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του νέου αλλά και του παλιού και «παντός καιρού» κυβερνητικού συνδικαλισμού, προσπαθούν να μας πείσουν ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» πέρα από τα μνημόνια, το συμβιβασμό ή το «μικρότερο κακό»

Σήμερα, που όλοι αυτοί επιχειρούν να μετατρέψουν την απογοήτευση και την οργή μας σε παραίτηση και αποδοχή της μνημονιακής  βαρβαρότητας

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε μια ΠΟΕΔΗΝ που να εμπνέει τους εργαζόμενους, να αναδεικνύει τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα των εργαζομένων και κυρίως να οργανώνει τους αγώνες μας κατακτώντας νίκες στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών, σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση- ΔΝΤ.

Χρειαζόμαστε μια ΠΟΕΔΗΝ που θα οργανώσει τα Σωματεία και θα μετατρέψει την οργή και το θυμό μας σε μεγάλους και νικηφόρους αγώνες και όχι σε τηλεοπτικά show. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) έχει μετατρέψει την Ομοσπονδία σε γραφείο έκδοσης εκατοντάδων δελτίων τύπου χιλιάδων σελίδων  που το περιεχόμενό τους, στις περισσότερες των περιπτώσεων, μπορεί να χαρακτηριστεί μνημείο λαϊκισμού και ενίοτε, κιτρινισμού. Την ίδια ώρα δεν αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και τις αιτίες που τα γεννούν.Με αυτήν την τακτική γίνεται εύκολος αντίπαλος για την κυβέρνηση αφού το συνδικάτο απαξιώνεται στα μάτια της κοινωνίας και των εργαζομένων και ταυτόχρονα, απομαζικοποιείται.  Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έχει στηρίξει τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και δεν πείθει κανέναν πλέον για το «αντιμνημονιακό» και «αγωνιστικό» της προσωπείο.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση απαιτείται η ανάπτυξη οργανωμένων αγώνων με οριζόντιο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων της υγείας που θα προσπεράσουν την συμβιβασμένη γραφειοκρατία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία

παρέμεινε πιστή σε αξίες και  αρχές, δεν έκανε βήμα πίσω, δεν συμβιβάστηκε  και τίμησε την εμπιστοσύνη σας. Τα μέλη και οι φίλοι της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» υπερασπίστηκαν με συνέπεια τις ιδέες τους, δεν είπαν «άλλα» χθές και «άλλα» σήμερα, πορεύτηκαν και πορεύονται χωρίς ιδιοτέλεια και συμψηφισμούς. Γι` αυτό και δεν έγιναν χειροκροτητές καμιάς κυβερνητικής πολιτικής. Μοναδικό κριτήριο για εμάς είναι η υπεράσπιση των εργαζομένων και της δημόσιας δωρεάν υγείας και όχι προσωπικά οφέλη ή «προνόμια».

Με ψηλά το κεφάλι ζητάμε την ψήφο σας, όχι «για να τακτοποιήσουμε υποθέσεις σας» ή για κάθε είδους «εξυπηρέτηση» αλλά για να αγωνιστούμε μαζί και να πετύχουμε νίκες μέσα από τον οργανωμένο, μαζικό και συλλογικό αγώνα.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία, καλεί τους εργαζόμενους να «γυρίσουν την πλάτη» και στον παλιό  και στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Οι παρατάξεις (ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ) δεν μπορεί να εμφανίζονται σήμερα σαν όψιμοι υπερασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας όταν στο παρελθόν «έχουν βάλει πλάτη» σε κυβερνήσεις και έχουν ταυτιστεί με  δυνάμεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που σήμερα λανσάρονται ως «εναλλακτική λύση» απέναντι στη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Κίνηση Συνεργασίας) αποτελεί το μακρύ χέρι της διοίκησης και του υπουργείου, προσφέρει στήριξη στην Κυβέρνηση και οδηγεί τους εργαζόμενους στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια.

Η παράταξη του ΠΑΜΕ λόγω της περιχαράκωσής της στην μικροκομματική της στρατηγική δεν βοηθά στη συσπείρωση των εργαζομένων σε ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής των νεοφιλελεύθερων – μνημονιακών πολιτικών.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία παρά τις δύσκολες συνθήκες που αναγνωρίζει ότι δίνεται πλέον η ταξική μάχη θεωρεί ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουν τα πράγματα είναι να ορθώσουμε το ανάστημα μας με την ουσιαστική, επίπονη, προσωπική συμμετοχή σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα και να τελειώνουμε με τις λογικές της ανάθεσης. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε μία Ομοσπονδία που εμπνέει και συσπειρώνει τους εργαζόμενους, δίνει λύσεις στα προβλήματα τους και αποκαλύπτει τις αιτίες που έχουν βάλει τους εργαζόμενους στο καναβάτσο.

Eμείς δεν ανταλλάσσουμε την ψήφο σας με υποσχέσεις για ρουσφέτια, ούτε με προκλητικές τοποθετήσεις προϊσταμένων και τομεαρχών σε ανύπαρκτες θέσεις. Όπλο μας η αλληλεγγύη.

Εμείς για το μόνο θέμα που μπορούμε να δεσμευτούμε είναι ότι δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα συμβιβαστούμε με τις μνημονιακές πολιτικές. Αντίθετα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα με στόχο να υπερασπιστούμε με το ίδιο πάθος, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, τα εργατικά προβλήματα.

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία ο προσανατολισμός και ο στόχος είναι η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν, η απεμπλοκή από το φαύλο κύκλο του χρέους με τη διαγραφή του, η έξοδος από την ευρωζώνη και η ρήξη με τις πολιτικές των Ε.Ε-ΔΝΤ- τοκογλύφων δανειστών με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του λαού και των εργαζομένων κι όχι του κεφαλαίου και των δανειστών.

Αγωνιζόμαστε και  διεκδικούμε:

  • Επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος στα Νοσοκομεία ώστε να καλύπτουν όλες τις λειτουργικές τους ανάγκες- Όχι στις νέες περικοπές
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους.
  • Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας που καρατομήθηκαν.
  • Ανθρώπινα ωράρια εργασίας – 6ωρο και καθιέρωση 4ης βάρδιας
  • Διπλασιασμό της αποζημίωσης για νυχτερινά – αργίες – υπερωρίες.       
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ χωρίς πληρωμή επασφάλιστρου.
  • Να μετατραπούν – τώρα – σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, όλες οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο Νοσοκομείο (επικουρικοί-ΟΑΕΔ- συμβάσεις, κ.τ.λ.)
  • Έξω οι εργολάβοι και όλες οι εταιρείες από το Νοσοκομείο
  • Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων
  • Δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλο το λαό

Υποψήφιοι για αντιπρόσωποι στην ΠΟΕΔΗΝ

ΒΙΔΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΝΙΑ)             Ψυχολόγος

ΓΚΡΙΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ                         ΔΕ Νοσηλευτική Υπηρεσία

ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ( ΓΩΓΩ)   ΔΕ Νοσηλευτική Υπηρεσία

ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ                      ΤΕ Νοσηλευτική Υπηρεσία

ΚΑΠΠΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ  (ΠΟΠΗ)        ΔΕ Νοσηλευτική Υπηρεσία

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΛΠΙΔΑ                       ΥΕ βοηθών θαλάμου

ΚΟΝΙΑΒΙΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                   Τεχνολόγος ακτινολόγος

ΛΑΣΗΘΙΩΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ               Κλινικός χημικός

ΜΑΥΡΕΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ                    Τεχνολόγος ακτινολόγος

ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ        Τραυματιοφορέας

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ      ΤΕ Νοσηλευτική Υπηρεσία

ΠΑΣΧΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ( ΒΙΒΗ )    Τεχνολόγος ακτινολόγος

ΠΕΣΤΡΟΒΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                  Τραυματιοφορέας

ΡΕΓΚΛΗ ΓΙΟΥΛΑ                                ΤΕ Νοσηλευτική Υπηρεσία

ΣΚΟΡΔΑ ΕΛΕΝΗ                                Τεχν. ιατρ. εργαστηρίων

ΤΣΟΥΤΣΑ ΕΙΡΗΝΗ                             Τεχνολόγος ακτινολόγος

 

Ψηφίζουμε στηρίζουμε το ενωτικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο

 

Προηγούμενο άρθροΟΕΝΓΕ: Όργιο παραπληροφόρησης για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Ζάκυνθο
Επόμενο άρθροΚατέθεσαν στη Βουλή το σχ. νόμου για το χρόνο εργασίας των Γιατρών