ΟΕΝΓΕ: Στάση Εργασίας αύριο Τετάρτη για το σχ νόμου για το χρόνο εργασίας

34

Όπως είχαμε προαναγγείλει η ΟΕΝΓΕ αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για το χρόνο εργασίας και τις Fast Track διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση στην ψήφιση του στη Βουλή προχωρά σήμερα σε συνέντευξη τύπου και σε στάση εργασίας αύριο και συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας.

Στην έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΟΕΝΓΕ αναφέρει:

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς πραξικοπηματικές διαδικασίες που επιλέγει η κυβέρνηση για να προωθήσει «fasttrack» το απαράδεκτο, καταστροφικό νομοσχέδιο για το «χρόνο εργασίας» των νοσοκομειακών γιατρών.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία που επιλέγεται δεν είναι απλά «επείγοντος» αλλά «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» με προφανή στόχο να αιφνιδιάσει και να αποσοβήσει αντιδράσεις.

Χαρακτηριστικά, δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάποιο παρόμοιο προηγούμενο όπου δεν μεσολαβεί ούτε καν 24ωρο για την πρόσκληση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με διαδικασία «αυθημερόν».

Είναι προφανές ότι αυτό που φοβάται η κυβέρνηση είναι η αγωνιστική κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας την Τετάρτη 8/11, 11.00 με 15.00 και στη συγκέντρωση στις 12μ στο Υπουργείο Υγείας, καθώς και στην 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια (Πέμπτη ή Παρασκευή).

Η ΟΕΝΓΕ καλεί εκτάκτως τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου σήμερα Τρίτη 7/11 στις 8μμ στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ, Λαμίας 2 Αμπελόκηποι.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν θα περάσει.

 

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση απ’ τη συνάντηση των ιατρικών επισκεπτών με τον περιφερειάρχη Κρήτης
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκε μπροστά στις κινητοποιήσεις η κατανομή θέσεων γιατρών στα ΤΕΠ