Συγκέντρωση σήμερα στο Αμ. Φλέμιγκ ενάντια στις συγχωνεύσεις

nos amalia fleming

Με συγκέντρωση στην Πτέρυγα Τσαγκάρη του Αμαλία Φλέμιγκ στις 11 πμ, κλιμακώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των Σωματείων Φλέμιγκ, Παίδων Πεντέλης και Σισμανογλείου ενάντια στα σχέδια συγχώνευσης των τριών νοσοκομείων. Την ίδια ώρα, στο κτήριο θα συνεδριάζει το Δ.Σ. του ιδρύματος με θέμα το νέο οργανισμό.

Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων Αμαλία Φλέμιγκ αναφέρει:

Oλοκληρώνεται αύριο (σσ: σήμερα) Τετάρτη ο πρώτος κύκλος κινητοποιήσεων – ενημέρωσης, ενάντια στο σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων που αφορά τα νοσοκομεία μας και που, κυρίως, βάζει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο κλεισίματος το Αμαλία Φλέμιγκ.

Αγωνιστήκαμε και κρατήσαμε το νοσοκομείο ανοιχτό. Περάσαμε πολλά για να το αφήσουμε να κλείσει τώρα. Τα προβλήματα πολλά, οι ελλείψεις και οι συνθήκες άθλιες, χειρότερες από άλλα νοσοκομεία που επίσης περνάνε δύσκολα. Το δίλημμα είναι δικό μας και πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη να το απαντήσουμε: Θα σκύψουμε το κεφάλι, θα υποταχτούμε στην απογοήτευση, ή θα διεκδικήσουμε ανάπτυξη του νοσοκομείου, αποκατάσταση των λειτουργιών, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς;

Ενημερώνουμε για την κατάσταση, για τα σχέδια που έχουμε απέναντί μας, όχι μόνο τους συναδέλφους μας αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, τις συλλογγικότητες, το λαό της περιοχής. Απαιτούμε ανοιχτά νοσοκομεία, είμαστε ενάντια σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις. Ζητάμε να αποκατασταθούν οι υπηρεσίες που έκλεισαν. Άμεσα ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό, να ανοίξουν κλινικές που χρειάζεται η περιοχή.