Το σκάνδαλο Novartis στη Βουλή

37

Τα ονόματα δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης φέρεται ότι αναφέρονται στο φάκελο της Novartis που σήμερα διαβιβάζεται στη Βουλή. 

Η δικογραφία πλέον περνάει στην Βουλή και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στον φάκελο φέρεται να περιέχονται τα ονόματα των δύο πρώην Πρωθυπουργών του κ. Αντώνη Σαμαρά και του κ. Πάνου Πικραμένου αλλά και των πρώην Υπουργών Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Μάριου Σαλμά και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και οι κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας  στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Η εισαγγελική έρευνα έπρεπε να σταματήσει και να διαβιβαστεί στη Βουλή καθώς περιλαμβάνει ονόματα των εν λόγω πρώην πρωθυπουργών και των πρώην υπουργών Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την περίοδο από το 2006 και μετά (έως τις αρχές του 2015).

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα διαβιβάζονται στη Βουλή τρεις μηνυτήριες αναφορές μεταξύ των οποίων και μία του Ανδρέα Λοβέρδου σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή για αγορές φαρμάκων.

Γύρω από το ζήτημα αυτό έχει ξεσπάσει ένας επικοινωνιακός πόλεμος ανάμεσα σε Κυβερνητικά στελέχη και την αντιπολίτευση, με στόχο να συγκαλυφθεί το πραγματικό πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την ανεξέλεγκτη δράση και την χρησιμοποίηση αθέμιτων πρακτικών από τις πολυεθνικές του φαρμάκου τόσο χθες όσο και σήμερα.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του γραμματέα του ΜΕΤΑ για αποφάσεις ΓΣ ΑΔΕΔΥ | 03-02-18
Επόμενο άρθροΚυβερνητικό στέλεχος αποκαλύπτει το σχέδιο για την περικοπή του ανθυγιεινού