Θύμα σοβαρού εργατικού τροχαίου ατυχήματος γιατρός του Νοσοκομείου Αγ. Νικόλαου

31
φωτο αρχείου

Θύμα σοβαρού εργατικού ατυχήματος είναι αναισθησιολόγος γιατρός του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα της εφημερίας Ανατολή ο τραυματισμός της  γιατρού σημειώθηκε μετά από τροχαίο σήμερα, σε περιοχή λίγο πριν το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου κατά τη διάρκεια διακομιδής νεογνών.

“Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης. Δυο νεογνά που γεννήθηκαν όψιμα πρόωρα, με τη μαμά δηλαδή να διανύει την 36η εβδομάδα κύησης στο νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν για περαιτέρω νοσηλεία στη μονάδα νεογνών νοσοκομείου του Ηρακλείου.

Στη διαδρομή προς Ηράκλειο, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ενός από τα δύο μωράκια καθώς ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση .

Το ασθενοφόρο σταμάτησε προς στιγμήν την πορεία του προκειμένου να επιβιβαστεί η αναισθησιολόγος που ακολουθούσε με το αυτοκίνητο της, το όχημα του ΕΚΑΒ.

Ξαφνικά και ενώ, έξω από την παιδιατρική του Βενιζέλειου νοσοκομείου βρισκόταν ιατρικό προσωπικό για να παραλάβει τα νεογνά , προκλήθηκε τροχαίο με την εμπλοκή του ασθενοφόρου που συγκρούστηκε με αγροτικό όχημα.

Αποτέλεσμα ήταν η αναισθησιολόγος να χτυπήσει σοβαρά, καθώς ήρθε σε επαφή με άσχημο τρόπο, με την παιδίατρο που ήταν στην καμπίνα του ασθενοφόρου.

Η γυναίκα, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του Αγ. Νικολάου κ.Γιώργο Μανουσάκη, νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου με πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα και συγκεκριμένα σπασμένα πλευρά, τραύματα στο στέρνο και τις κλείδες.

Ωστόσο η ζωή της φαίνεται να μην κινδυνεύει, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την διοικήτρια του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου κ. Σπινθούρη.

Στο Βενιζέλειο, τη στιγμή του τροχαίου όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε αναστάτωση ενώ η είδηση σκόρπισε ανησυχία τόσο στην ιατρική κοινότητα αλλά και στην οικογένεια και το συγγενικό περιβάλλον της γιατρού, το οποίο και δυσκολευόταν να πιστέψει ότι ενώ ο δικός του άνθρωπος πήγε να βοηθήσει τα δύο νεογνά, η ατυχία της στιγμής χτύπησε… την πόρτα στην οικογένεια με άσχημο τρόπο.

Να σημειωθεί επίσης ότι στην μονάδα νεογνών νοσηλεύονται τα δύο νεογνά , το ένα εκ των οποίων είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένο ενώ σε καλύτερη κατάσταση είναι το αδερφάκι του.”

Ο πρόεδρος του Σωματείου του Αγ. Νικολάου Γ. Μανουσάκης με ιατρούς του ΓΝΑΝ επισκέφτηκαν από την πρώτη στιγμή την γιατρό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου και της μετέφεραν την αγάπη και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση από όλους τους συναδέλφους του Νοσοκομείου.

Ίσως πρέπει επιτέλους η πολιτεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αναγνωρίσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην υγεία, θέτοντας με κίνδυνο ακόμα και την υγεία τους προσφέρει αγόγγυστα υπηρεσίες. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα προσφέρει υπηρεσίες πάνω από τις υποχρεώσεις τους, όμως αυτό όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται αλλά δυστυχώς η πολιτεία τέτοια συμβάντα δεν τα θεωρεί εργατικά ατυχήματα.

Θέλουμε να εκφράζουμε τις ευχές εκ μέρους του ΜΕΤΑ Υγειονομικών αλλά και των συντελεστών της ιστοσελίδας ygeionomikoi.gr στη συνάδελφο για γρήγορη ανάρρωση. Δεσμευόμαστε τέλος ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου η πολιτεία να αναγνωρίσει έμπρακτα την υπεράνθρωπη  την προσπάθεια που καταβάλουν οι λειτουργοί της υγείας για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους και να είναι συμπαραστάτης ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.

Πηγή ρεπορτάζ Εφημερίδα Ανατολή, εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ