Σε νέα κινητοποίηση στις 16 Μάη προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ

27
Φωτογραφία Αρχείου

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του το Σωματείο Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής ενάντια στις ανατροπές που δρομολογεί η Κυβέρνηση στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Έτσι στις 16 Μάη .προχώρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου. Κάλεσμα για στήριξη της κινητοποίησης αποφάσισε και η σύσκεψη των Σωματείων των Νοσοκομείων τη Αττικής.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο εργαζομένων του ΨΝΑ αναφέρει:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρεί στο σχέδιο για διάλυση των εναπομεινάντων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Προτίθενται τις προσεχείς ημέρες να καταθέσουν σχέδιο νόμου για την υγεία με σχετικά άρθρα για την Ψυχική Υγεία που θα προωθήσουν την μεταφορά των Κέντρων Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ) και των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ξενώνες, οικοτροφεία, διαμερίσματα κλπ) από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Το έργο το έχουμε ξαναδεί, πολλές δομές θα καταργηθούν (όπως συνέβη επι υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη με τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης που μεταφέρθηκαν από 1-1-2015 στις ΥΠΕ).  Οι εναπομείνασες  δομές  θα τις αναλάβουν οι ιδιώτες με τις ΜΚΟ και την ΑΕΜΥ Α.Ε. διαλέγοντας φυσικά τους φιλοξενούμενους ασθενείς τους έχοντες πορτοφόλι και οικογενειακό περιβάλλον. Η κατάσταση θα γίνει δραματική για τους άπορους και  ανασφάλιστους ασθενείς που θα βρεθούν στις γέφυρες, στα πάρκα και στις πλατείες.

Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας δεν μπορεί να υπάρχει αίτημα για κλείσιμο ή διάλυση των εναπομεινάντων Ψυχιατρείων, γιατί αυτό δεν θα είναι προς όφελος των ασθενών και θα αναγκαστούν να γίνουν βορά των ιδιωτών ή δεν θα παίρνουν ψυχιατρική βοήθεια.

Το Σωματείο Εργαζομένων μαζί με τους εργαζόμενους στο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ δεν θα επιτρέψουμε καμία συρρίκνωση, συγχώνευση, κατάργηση, μεταφορά ή μετακίνηση Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, κλείσιμο Κλινικών, ή υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόσυρση των σχετικών άρθρων που αφορούν την Ψυχική Υγεία στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Τετάρτη 16/05/2018 και ώρα 11:00πμ στην Πύλη του Νοσοκομείου μας  

 

Για το Δ.Σ.

 

 Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας

Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                        Ι. ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ