Περιορίστε τα υλικά αλλιώς θα μείνουμε από λεφτά…

24

Η αποκάλυψη από την ιστοσελίδα healthreport σύμφωνα με το οποίο οι γιατροί μεγάλου νοσοκομείου καλούνται να περιορίσουν τις παραγγελίες, ιδιαίτερα των δαπανηρών υλικών, προκειμένου να υπάρξει επάρκεια πιστώσεων το 2018, διαψεύδει τους ισχυρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπ. υγείας που μιλά για επαρκείς πιστώσεις και τεράστια ταμειακά διαθέσιμα που έχουν τα Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιοποίησε το healthreport η διοίκηση του Νοσοκομείου Γεννηματάς απευθύνεται στους γιατρούς λέγοντας:

«Προκειμένου να επαρκέσουν οι διατιθέμενες πιστώσεις έτους 2018 για τα υλικά που παραγγέλνονται, του υγειονομικού και ορθοπεδικού αναλώσιμου υλικού, των αντιδραστηρίων, των ιατρικών αερίων και των VAC, είτε ως μαζικά είτε ως ονομαστικές χρεώσεις, να παραγγέλνονται κατά προτεραιότητα τα απολύτως αναγκαία και επείγοντα, ενώ όπου είναι εφικτό να επιλέγεται μέθοδος όπου δεν απαιτούνται δαπανηρά υλικά. Όλα τα ανωτέρω θα εκτελούνται εφόσον δεν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών του Νοσοκομείου».

Βεβαίως το πρόβλημα αυτό δεν περιορίζεται μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αφού αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Τις “οδηγίες” βεβαίως για περιορισμό στην χρήση αναγκαίων υλικών τις πληρώνουν ακριβά οι πολίτες είτε με καθυστερήσεις σε εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις είτε με άμεσες πληρωμές από την τσέπη τους αφού αναγκάζονται να προσφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα.

Μετά από αυτή την αποκάλυψη περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των λαλίστατων υπουργών υγείας αλλά και του συνδικαλιστικού βραχίονα του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡΜΑ), που ως “επικουρικό” γραφείου τύπου του υπουργείου έχει εντρυφήσει στην έκδοση ανακοινώσεων σύμφωνα με τις οποίες το χρήμα ρέει άφθονο στα νοσοκομεία.