Νοσοκομεία: Μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση Δεκάδες σωματεία μέσα από γενικές συνελεύσεις γυρίζουν τη πλάτη στη Γεροβασίλη

Σε γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις προχωρούν τα Σωματεία των Νοσοκομείων και των μονάδων πρόνοιας αντιδρώντας στην προσπάθεια τη Κυβέρνησης να προχωρήσει την μνημονιακή αξιολόγηση με ηλεκτρονικό τρόπο.

Αφού πέρυσι η προσπάθεια έπεσε στο κενό η κ. Γεροβασίλη επιμένει και χρησιμοποιεί διάφορα τεχνάσματα για να πετύχει το σκοπό της. Παρ΄όλα αυτά οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία αποφασίζουν την συνέχιση της Απεργίας – Αποχής από την αξιολόγηση που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου πήρε ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή ενώ αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας και στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Αυτές τις μέρες προγραμματίζονται Γενικές συνελεύσεις σε μια σειρά Νοσοκομεία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων και μέτρα για την οργάνωση του αγώνα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές ανακοινώσεις Σωματείων

 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την Ηλεκτρονική Αξιολόγηση, παρουσία μελών της Ε.Ε. & Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ .

Η πρόταση της ΑΔΕΔΥ για Απεργία-Αποχή από την Ηλεκτρονική Αξιολόγηση έγινε ομόφωνα δεκτή και ήδη έχουν κατατεθεί στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δηλώσεις αποχής από την Ηλεκτρονική Αξιολόγηση εργαζομένων κάθε βαθμίδας.

Το  Δ.Σ.

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι

Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε μπροστά στην περίφημη πλέον αξιολόγηση προσωπικού.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει μια διαδικασία αξιολόγησης που καμιά σχέση δεν έχει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμείς οι εργαζόμενοι και οι πολίτες της χώρας μετά από 8 χρόνια εφαρμογής μνημονίων, μετά από 8 χρόνια εφαρμογής σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας με τσάκισμα μισθών και συντάξεων, με αυξήσεις φόρων και κρατήσεων, με διάλυση του κράτους πρόνοιας, με εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών, με ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και δημόσιας περιουσίας, με καθεστώς μη-προσλήψεων, με συρρικνωμένους στα κάτω όρια προϋπολογισμούς για την υγεία, την παιδεία, τη λειτουργία του δημοσίου, με διαλυμένες και υποστελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες, με τεράστια αύξηση της ανεργίας, με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με απλήρωτη εργασία για μήνες, με απολύσεις κι εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

Σε αυτό το περιβάλλον που είναι γνώριμο κι οικείο για όλους μας, η σημερινή κυβέρνηση έρχεται ξανά να μας «αξιολογήσει» και να φορτώσει στις πλάτες μας τις επιπτώσεις της εφαρμογής των δικών της πολιτικών και τις αιτίες των προβλημάτων του δημοσίου, με κύριο στόχο να φτιάξει ένα μικρότερο δημόσιο, επιτελικού χαρακτήρα, στο οποίο δεν «χωράμε» όλοι και στο οποίο οι πολίτες πια αντιμετωπίζονται σαν πελάτες, ενώ ταυτόχρονα  ένα μεγάλο τμήμα των υπηρεσιών του δημοσίου θα παρέχεται – ή παρέχεται ήδη – από ιδιώτες.

Φέτος το διαφορετικό στην διαδικασία είναι η μετατροπή της σε ηλεκτρονική. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα μας έχει όλους, με όλα μας τα στοιχεία οικονομικά και εργασιακά αφού η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet, ταξινομημένους με το πάτημα ενός κουμπιού κατά φθίνουσα σειρά σε δευτερόλεπτα σε πανελλαδικό επίπεδο. Έτσι θα ξέρει ποιους θα «μετακινήσει», σε ποιους θα μειώσει βαθμολογία, ποιοι τις «κοστίζουν» πολύ και ποιοι λιγότερο.

Θα το επιτρέψουμε συναδέλφισσες και συνάδελφοι;

ΟΧΙ δεν θα το επιτρέψουμε!

Συμμετέχουμε δυναμικά και αποφασιστικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τις διαδικασίες της αξιολόγησης που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ .

Δεν θα χαρίσουμε νέα εργαλεία στη κυβέρνηση για να εφαρμόσει τις δυσμενείς μισθολογικές, υπηρεσιακές, εργασιακές μεταβολές που σχεδιάζει με βάση τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ δεσμεύσεις που ανέλαβε και εκτείνονται ως το τέλος του αιώνα. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, τις δουλειές μας, την ζωή μας!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είμαστε ενωμένοι κι αποφασισμένοι στον αγώνα αυτό. Καλούμε τα στελέχη της διοίκησης ( προϊστάμενοι και διευθυντές) να μην αποδεχτούν τον ρόλο που τους προορίζει η κυβέρνηση. Τους καλούμε να συμπαραταχτούν στο πλάι των εργαζόμενων και να μην δεχτούν τον εκφοβισμό. Όπως ακυρώσαμε το ν. Μητσοτάκη, όπως ακυρώσαμε το ν. Βερναρδάκη, έτσι μπορούμε να ακυρώσουμε και τις νομοθετικές ρυθμίσεις Γεροβασίλη.

Όλοι, αξιολογούμενοι και αξιολογητές, συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργία-αποχή και χωρίς ενδοιασμούς καταθέτουμε στο Σωματείο μας τη βούληση συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ σύμφωνα με το υπόδειγμα της ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν εκ της υπηρεσιακής τους ιδιότητας να διευκολύνουν στη συλλογή των προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων, καταθέτοντας δήλωση σύμφωνα με το υπόδειγμα της ΑΔΕΔΥ.

Φέτος θα είμαστε  νικητές- Δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό .

Από τη Δευτέρα 4/6/2018 από τις 9 έως 11 το πρωί στα γραφεία του συλλόγου καταθέτουμε τις δηλώσεις συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/6/2018 στις 11 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:

1.ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

2.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ιούνιος 2018

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζουμε την Απεργία–Αποχή ΚΑΙ από την Ηλεκτρονική «Αξιολόγηση». Κανένας Εργαζόμενος δεν αξιολογεί ούτε τον προϊστάμενό του, ούτε τον υφιστάμενό του, ούτε τον εαυτό του.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνεδρίασή του στις 14 Μαΐου 2018,ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας – αποχής από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  απέστειλε ΕΞΩΔΙΚΟ παρέχοντας πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου».

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Αυτή η αξιολόγηση, όπως και η προηγούμενη, είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα των Μνημονιακών  Δεσμεύσεων της κυβέρνησης και  οδηγεί  στο ίδιο αποτέλεσμα:
α) Στη συρρίκνωση του Δημοσίου και των Υπηρεσιών του με την κατάργηση- συγχώνευση μονάδων και δομών που θα αξιολογηθούν αρνητικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους

β) Στην περαιτέρω εντατικοποίηση της δουλειάς για τους εργαζόμενους,την κατάργηση  εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, την διεύρυνση και παγίωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και εν τέλει την ολοκληρωτική παράδοση των υπηρεσιών στα ιδιωτικά συμφέροντα με ό,τι αυτό σημαίνει για την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

γ) Η αξιολόγηση θα χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο για τη δημιουργία μιας δεξαμενής «μέτριων», ‘ανεπαρκών» και «ακατάλληλων» συναδέλφων των οποίων το μέλλον θα είναι αβέβαιο.

Η «αξιολόγηση» του προσωπικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόταση του υπουργείου για τους νέους οργανισμούς όπου προβλέπει κατάργηση οργανικών θέσεων αλλά και συγχωνεύσεις-καταργήσεις δομών και μονάδων υγείας. Επίσης, η υποχρεωτική κινητικότητα σχετίζεται με τα παραπάνω.

Στόχος είναι να αποσυρθεί το Δημόσιο από κάθε χρηματοδότηση κοινωνικών δομών και τα έσοδα από τους δυσβάσταχτους φόρους να κατευθύνονται αποκλειστικά στο χρέος και στους τραπεζίτες.

Η ηλεκτρονική αξιολόγηση αγγίζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και προσκρούει σε συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Γι` αυτό και το ενδεχόμενο νομικής εμπλοκής αξιολογητών που – αναγκαστικά – θα αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα συναδέλφων, είναι υπαρκτό. 

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

1)ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΜΙΣΘΟΣ

Υπάρχει σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό και δημιουργία διαφορετικών κατηγοριών αμειβόμενων υπαλλήλων στον ίδιο κλάδο αφού προβλέπεται ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη για τους “άριστους” και αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης για όσους αξιολογηθούν “ανεπαρκείς” ή “ακατάλληλοι”.

2) ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ- ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ

Η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός του προϊστάμενου με στόχο την δημιουργία κλίματος υποταγής των εργαζομένων, εισάγεται «από την πίσω πόρτα» στο νόμο για την αξιολόγηση.  Συγκεκριμένα: Αρκεί η «δυσμενής παρατήρηση» ή «επίπληξη» του προϊστάμενου να έχουν καταχωρηθεί στον προσωπικό φάκελο του υπαλλήλου για να δικαιολογηθεί βαθμός κάτω από 60.  Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την στοχοποίηση και την «τιμωρία» των εργαζομένων που για διάφορους λόγους…δεν είναι αρεστοί στον προϊστάμενο.

Επίσης με την δυνατότητα των υφισταμένων να αξιολογούν ανώνυμα τον προϊστάμενο τους, οι καθημερινές σχέσεις θα αποκαλύπτουν πώς αξιολόγησε καθένας τον προϊστάμενό του, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την καχυποψία, τη συναλλαγή και το αντισυναδελφικό κλίμα με φαινόμενα ακόμα και συναδελφικού κανιβαλισμού!

3) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΑ

Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν και για την “ικανατότητα άσκησης πολλαπλών καθηκόντων”. 
Με την εισαγωγή αυτού του κριτηρίου,  «υποχρεώνονται» πλέον οι συνάδελφοι να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα ώστε να βαθμολογηθούν με καλύτερο βαθμό με αποτέλεσμα την κατάργηση ακόμα και των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

4) «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Οι προαγωγές των εργαζομένων και η εξέλιξή τους  εξαρτώνται άμεσα από τις εκθέσεις-αξιολογήσεις. Oι χαρακτηρισμοί των βαθμολογημένων υπαλλήλων σε «επαρκείς», «μέτριους», «ανεπαρκείς» και «ακατάλληλους», θα συνοδεύουν το φάκελο κάθε εργαζόμενου. Επιπροσθέτως, όπως περιγράφεται ρητά σε άλλους πρόσφατους νόμους, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή στον εργασιακό βίο του υπάλληλου και από οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία. Επίσης όπως αναφέρεται, όσοι χαρακτηριστούν δύο συνεχόμενες φορές «ανεπαρκείς» και «ακατάλληλοι», θα δημιουργήσουν μια «δεξαμενή προβληματικών» και δυνητικά «διαθέσιμων» υπαλλήλων, βλέποντας κοντά τους την πόρτα της εξόδου.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ