Ποιός θέλει να κλείσει το νοσοκομείο Αμαλιάδας;

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία σωστά επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου. Καταγγέλλει επίσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες νοσηλεύονται οι ασθενείς της παθολογικής κλινικής, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο που υπάρχει αύξηση των περιστατικών εξαιτίας της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Όμως αυτό που δεν λέει η ανακοίνωση του σωματείου είναι ότι ο υπερπληθυσμός στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου οφείλεται κυρίως στην υπολειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, νοσοκομείο που έχει μπει στο στόχαστρο όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Γι’ αυτό και οι προτάσεις του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου για μεταφορά εργαζομένων από άλλες μονάδες υγείας (βλέπε νοσοκομείο Αμαλιάδας) για την ενίσχυση της Παθολογικής κλινικής και η δημιουργία δεύτερης κλινικής στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου με 20 κρεβάτια, ουσιαστικά οδηγούν στο κλείσιμο του νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Το λέμε αυτό γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε να λειτουργεί νοσοκομείο στην Αμαλιάδα χωρίς την ύπαρξη παθολογικής κλινικής.

Αναρωτιόμαστε μάλιστα τι έχει αλλάξει αφού το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τα δύο σωματεία των νοσοκομείων της Ηλείας από κοινού αγωνίζονταν για την διατήρηση τους και την ενίσχυση με προσωπικό; Δεν αντιλαμβάνεται το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου ότι το κλείσιμο του νοσοκομείου Αμαλιάδας θα επιφέρει νέα βάρη στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Πύργου και ταλαιπωρία των πολιτών της Ηλείας;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η θέση αυτή του Σωματείου πάρθηκε υπό την πίεση των γεγονότων και την αγωνία να αναδειχθεί το πρόβλημα των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να παρέχουν υπηρεσίες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πύργου και δεν υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας των εργαζομένων στην υγεία πρέπει να έχει ως στόχο να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο αντίθετα να ενισχυθούν όλες οι μονάδες υγείας με προσωπικό και χρηματοδότηση για να παρέχουν δωρεάν και αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας σε όλο το λαό.

ΥΓ. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ το τελευταίο χρονικό διάστημα ζητά επίμονα (όπως και στην περίπτωση του Πύργου) την απομάκρυνση διοικητών  μονάδων υγείας θεωρώντας ότι για την απαράδεκτη κατάσταση σε κάποια νοσοκομεία οι ευθύνες καταλογίζονται αποκλειστικά σε πρόσωπα. Κρύβει με αυτό τον τρόπο έντεχνα ότι η πολιτική συρρίκνωσης και απαξίωσης νοσοκομείων είναι μνημονιακή δέσμευση που την ακολούθησε βεβαίως η κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρωτεργάτες στην υλοποίησή της ήταν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ απευθύνει στην πολιτική ηγεσία αιτήματα για την απομάκρυνση διοικητών επιλεκτικά για κάποια νοσοκομεία ώστε να διευκολύνει την κυβέρνηση στην εφαρμογή της πολιτικής της ενώ σε άλλες περιπτώσεις σιωπά προκειμένου να μην στενοχωρήσει συνδικαλιστικά στελέχη των ΔΗΣΥ – ΔΑΚΕ που βρίσκονται στην αυλή αυτών των Διοικήσεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΝΜ Πύργου

Με αφορμή την ενημέρωση που είχαμε από το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τη συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης ενεργοποίησης θαλάμων για την αποσυμφόρηση της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου με σχετική απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας (αρ. 214/23-07-19) , επισημαίνουμε τα εξής :

Τον Αύγουστο ο πληθυσμός της Ηλείας διπλασιάζεται όπως και οι ασθενείς που χρήζουν τις υπηρεσίες της Ν.Μ. Πύργου.

Οι εργαζόμενοι της Ν.Μ. Πύργου όμως δεν αποδεχόμαστε ημίμετρα αντιμετώπισης του προβλήματος συμφόρησης της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου που παρατηρείται τους τελευταίους ΕΠΤΑ (7) ΜΗΝΕΣ και το νοσηλευτικό προσωπικό δέχεται αδιαμαρτύρητα, δείχνοντας πρωτοφανή ευσυνειδησία , επαγγελματισμό και αίσθηση καθήκοντος!!!

ΦΤΑΝΕΙ. ΩΣ ΕΔΩ !!! Το προσωπικό της παθολογικής κλινικής δεν είναι τα παιδιά κατώτερου Θεού.

Το προσωπικό της Παθολογικής δεν αντέχει άλλο. Για το καλοκαίρι δεν θα πάρει κανένας άδεια από τη παθολογική. Επιπλέον έχουν άδειες από το έτος 2017 !!!! Το προσωπικό αυτό έχει ξεπεράσει τα βιολογικά του όρια και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρχουν απώλειες !!!

ΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ !!!!

Η δύναμη κλινών της παθολογικής κλινικής πριν 7 μήνες ήταν 36 κλίνες και σήμερα έχει φτάσει τις 50 κλίνες με το ίδιο προσωπικό , ενώ παρατηρούνται επιπλέον φιλοξενίες ασθενών σε άλλες κλινικές όταν υπερβαίνουν τους 50 , οι παθολογικοί ασθενείς

Οι εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε να ανοίξουν απλά δύο ή τρείς θάλαμοι παθολογικής κλινικής στη κλειστή πτέρυγα του 3ου Ορόφου. Χρειάζεται άμεση λύση που θα σέβεται α) την αξιοπρέπεια των ασθενών, ώστε να βρίσκονται 4 ασθενείς ανά θάλαμο νοσηλείας και όχι 5 ή 6 !!! β) την αποφυγή πιθανότητας ανθρώπινου λάθους λόγω του πρωτοφανούς φόρτου εργασίας γ) την εξασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και ασφάλειας των ασθενών.

Από τα ανωτέρω λοιπόν καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας, όχι δύο θαλάμων παθολογικής κλινικής στο 3ο όροφο αλλά η λειτουργία ολόκληρης της πτέρυγας του τρίτου ορόφου δύναμης τουλάχιστον 20 κλινών!!!

Η λειτουργία της είναι πλέον απαραίτητη και αδιαπραγμάτευτη !!!!!

Η λειτουργία όμως μιας επιπλέον παθολογικής κλινικής δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ν.Μ. ΠΥΡΓΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ Ν.Μ. ΠΥΡΓΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΤΕΡΥΓΑ.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας , τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας να μεριμνήσουν για την λειτουργία της παθολογικής κλινικής είκοσι κλινών με διαθέσιμο προσωπικό από τις δομές Υγείας που ανήκουν στην 6η ΥΠΕ.