Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς για την μετακίνηση της ΜΕΘ

64

Λάβαμε από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με email μια επιστολή (την οποία και δημοσιεύουμε) σχετικά με την αναφορά που έκανε η καλεσμένη στην εκπομπή των ΝΕΑ των Υγειονομικών Βάσω Βουτσινά σχετικά με το ζήτημα της μετακίνησης της ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Το ΔΣ του Σωματείου στην επιστολή του αναφέρει ότι δεν είναι ακριβής η αναφορά της Β. Βουτσινά στην εκπομπή της ιστοσελίδας μας ” Τα Νέα των Υγειονομικών” ότι δεν αντέδρασε στην μεταφορά της ΜΕΘ σε άλλο νοσοκομείο και κάνει αναφορά σε μια σειρά ενέργειες του Σωματείου για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ως εδώ αντιλαμβανόμαστε το δικαίωμα του Σωματείου να εκφράζει μια διαφορετική εκτίμηση για το ζήτημα αυτό.

Όμως μας προξενεί τεράστια εντύπωση από ένα σωματείο που δηλώνει ότι είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων να ζητά από την ιστοσελίδα μας να προβούμε σε πράξεις που θυμίζουν άλλες εποχές.

Συγκεκριμένα το Σωματείο ζητά από την ιστοσελίδα μας:

  1. Να δημοσιοποιήσουμε αίτηση συγνώμης προς το Σωματείο επειδή ένα μέλος του η οποία τυγχάνει και να είναι και πρώην πρόεδρος έκανε μια εκτίμηση για τη στάση του Σωματείου στο ζήτημα της ΜΕΘ  την οποία το Σωματείο τη χαρακτηρίζει  αναληθή. Μάλλον το Σωματείο «χτυπά το σαμάρι για να ακούσει το γαϊδούρι».
  2. Να κάνουμε ουσιαστικά «λογοκρισία» στο VIDEO ζητώντας να διαγράψουμε ένα  τμήμα από την εκπομπή.

Τα υπόλοιπα που αφορούν την συμμετοχή στους αγώνες, επειδή δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα «αγωνιστόμετρο», το αφήνουμε να το κρίνουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Επειδή λοιπόν το σωματείο θεωρεί ότι δεν του δόθηκε βήμα ως ιστοσελίδα δημοσιεύουμε χωρίς περικοπές ολόκληρη την επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και αφήνουμε τους αναγνώστες μας να κρίνουν.

Ακολουθεί η επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Κεφαλονιάς

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.                                  Αρ. Πρωτ: 17/11-4-2021

ΣΟΥΗΔΙΑΣ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Email: [email protected]                                               Προς:  

1)   Ιστοσελίδα « Ygeionomikoi.gr»

Εκπομπή « Νέα των Υγειονομικών» 

Υπ’ όψιν Κας Πασχάλη Βιβής 

και Κου Κόνιαρη Χρήστου.

2) Μ.Μ.Ε.

3) ΠΟΕΔΗΝ

 

Κύριε,α

   Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Βάσω Βουτσινά, χειρίστρια Ακτινολογικού του Γ.Ν. Κεφαλονιάς στις 31-3-21 στην εκπομπή «Νέα των Υγειονομικών» της ιστοσελίδας «Ygeionomikoi.gr» και στην κυρία Βιβή Πασχάλη, εξέφρασε  ψεύδη και συκοφαντίες ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ.

   Συγκεκριμένα στο 26ο λεπτό /40:18 λεπτά της συνέντευξης ανέφερε σχετικά με την μεταφορά του εξοπλισμού τεσσάρων κρεβατιών ΜΕΘ από το Γ.Ν.Κ.  σε νοσοκομεία της Πάτρας,  ότι: «… το γνώριζαν αρκετοί από τις προηγούμενες μέρες και δε μίλησε κανένας, ακόμα και το Σωματείο , και δεν είπαν λέξη ,κουβέντα. Σε πλήρη συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν ειπώθηκε λέξη…».

   Οι ισχυρισμοί αυτοί όχι μόνο δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση, αλλά είναι ασύστολα ψεύδη, παραπληροφόρηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων και συνιστούν μια κατάπτυστη συκοφαντία κατά του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. και των εργαζομένων του.

   Οι πάντες εντός και εκτός του νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αντίθετα από αυτό που συστηματικά επιδιώκει η Βάσω Βουτσινά, (αλήθεια για πιο λόγο;),  γνωρίζουν ότι το Σωματείο μας, έδωσε και δίνει καθημερινά την μάχη για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, της στελέχωσης του αποψιλωμένου από μέσα και προσωπικό Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και των άλλων δομών υγείας του νομού, καθώς και των δικαιωμάτων των υγειονομικών που πλήττονται από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Ιδιαίτερα όμως οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενοι αγώνες και κινητοποιήσεις μας για την παραμονή του εξοπλισμού των κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας και για την πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε αυτή να λειτουργήσει άμεσα, έχουν γράψει ιστορία. Συντονίστηκαν και στηρίχθηκαν από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του νομού στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, και απέβησαν νικηφόροι, αφού επέστρεψε τελικά ο εξοπλισμός των κρεβατιών της ΜΕΘ στο νοσοκομείο μας, ενώ συνεχίζουμε τον αγώνα για την στελέχωσή της.  Η λυσσαλέα επίθεση των εκπροσώπων της κυβέρνησης που ισχυριζόταν ότι αυτή η στάση μας «….δεν συμβάλλει για να σωθούν ανθρώπινες ζωές…!» Έπεσε στο κενό. Προς επίρρωση αυτών σας στέλνουμε συνημμένα έγγραφα.

   Η εγνωσμένη όμως, αυτή η παρρησία του σωματείου μας και η αποτελεσματικότητα των αγώνων του μαζί με όλο το λαϊκό κίνημα, είναι αυτό που ενοχλεί  τους παντελώς απόντες από όλες τις κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας , απεργίες των εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. που διεκδικούν δημόσια και δωρεάν υγεία, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ένταξη στα ΒΑΕ πληρωμή δεδουλευμένων κλπ.

Όσοι λοιπόν βρίσκονται έξω από αυτούς τους αγώνες «διεκδικώντας» με διχαστικές αναρτήσεις στο f/b και δηλώσεις, να χειραγωγήσουν  ή να σπιλώσουν όσους  βρίσκονται στην μάχη, από την μια απομονώνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους (του νοσοκομείου αλλά και γενικότερα) και από την άλλη αντικειμενικά γίνονται «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης  που προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό.

   Με την παρούσα επιστολή μας δεν διεκδικούμε απλά την αποκατάσταση της αλήθειας και του Σωματείου μας, αλλά απαιτούμε από εσάς να καταδικάσετε άμεσα αυτά τα ψεύδη , να διαγράψετε από το βίντεο το επίμαχο σημείο από το 26ο λεπτό έως το 26:20ο και παράλληλα να δημοσιοποιήσετε αίτηση συγνώμης προς εμάς, αφού έτσι και αλλιώς δεν μας δόθηκε από το μέσον σας μέχρι σήμερα το δικαίωμα του αντίλογου.

Είμαστε βαθειά πεπεισμένοι ότι η πολιτική και ηθική καταδίκη είναι η πιο αναγκαία αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε σαν υγειονομικοί και σαν λαός. Άλλωστε είμαστε όλοι οι «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» γνωστοί. Τα παραπάνω όμως, δεν σημαίνουν  ότι μένουμε με «σταυρωμένα χέρια»  απέναντι σε συκοφαντίες, ψεύδη και διαβολές και δεν διεκδικούμε με όλα τα μέσα, ακόμη και με την εξάντληση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, την υπεράσπιση  των αγώνων του σωματείου μας και των εργαζομένων,  αλλά και την προσωπική  μας τιμή και αξιοπρέπεια.

Σε αναμονή της απάντησής σας

το Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.