Τάκης Παναγιωτόπουλος: Να αναθεωρηθούν οι αναστολές των 6.000 υγειονομικών

34

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για μέτρα που θα αφορούν σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο στους ανεμβολίαστους καθώς όπως είπε, μπορεί αυτοί να συμβάλλουν περισσότερο στην διάδοση του ιού, ωστόσο αυτός μεταδίδεται από όλους και σε όλους. Όπως είπε, τα όποια μέτρα δεν θα έπρεπε να διαχωρίζουν ή διχάζουν τους πολίτες και μίλησε για μείωση του συγχρωτισμού σε χώρους όπως η διασκέδαση, τα ΜΜΜ ή τα αμφιθέατρα.

Συνεχίζοντας πρότεινε να αναθεωρηθεί η αναστολή εργασίας για τους 6.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς και να εξεταστούν άλλες ποινές όπως η παρακράτηση μέρους του μισθού τους, ενώ στάθηκε και στη σημασία της ενίσχυσης των εμβολιασμών.

Αναφερόμενος στην συνολική διαχείριση της πανδημίας ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως από τις αρχές του φθινοπώρου δόθηκε το μήνυμα ότι «μπήκαμε σε κανονικότητα» χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά και ότι η διασπορά γίνεται μόνο από τους ανεμβολίαστους κάτι που όπως είπε «δεν στέκει επιστημονικά δυστυχώς».

«Η πανδημία των ανεμβολίαστων ήταν μία τεχνητή προσπάθεια για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί», είπε χαρακτηριστικά ο Τ.Παναγιωτόπουλος και εξήγησε ότι από τις αρχές του φθινοπώρου δόθηκε το μήνυμα ότι «μπήκαμε σε κανονικότητα» χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά και ότι η διασπορά γίνεται μόνο από τους ανεμβολίαστους κάτι που όπως είπε «δεν στέκει επιστημονικά δυστυχώς».

«Δεν είναι καιρός ούτε για διθυραμβικό ούτε για καταγγελτικό λόγο. Μας χρειάζεται να σκύψουμε στα πραγματικά δεδομένα και προβλήματα και να υπάρξει μια συστράτευση και όλου του πολιτικού συστήματος και φορέων της κοινωνίας μόνο έτσι θα πειστεί ο κόσμος για όλα και για τον εμβολιασμό και για τα μέτρα. Να φύγουμε από τυπικές εμμονές», σημείωσε.

Πηγή