ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ TO ΤΑΜΕΙΟ «ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ»

36

Του Κώστα Νικολάου

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ»

Στο κενό πέφτουν τα αλλεπάλληλα ψέματα της κυβέρνησης, τα περί άδειων ταμείων και αδυναμίας πληρωμών των συντάξεων. Στο κενό πέφτουν και οι θεατρινισμοί του Υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, που πρωτοστατεί στα μεγάλα χαράτσια και την σφαγή των συνταξιούχων.

Έτσι, με πρόσχημα τα ελλείμματα και πώς τάχα δεν επαρκούν οι πόροι των ταμείων, το 2010 με το νόμο 3863/10, θεσπίζεται «Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων» και ακολουθούν τα επαναλαμβανόμενα χαράτσια σε όλες τις συντάξεις.

Σκοπός του λογαριασμού, σύμφωνα με το νόμο, είναι η κάλυψη των ελλειμμάτων του κλάδου κύριας σύνταξης και πώς μετά την 1/1/2015, τα ποσά αυτά θα μεταφερθούν και θα αποτελούν έσοδο στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Το ψέμα της κυβέρνησης έχει κοντά ποδάρια. Δεν πέρασε ένας χρόνος και οι προθέσεις της αποκαλύφτηκαν. Έτσι τα χαράτσια αυτά, που κατά τον Γ. Κουτρουμάνη και κατά τον νόμο 3863/10 θα προορίζονταν για την κάλυψη των συντάξεων και θα αποτελούσαν έσοδο στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, φεύγουν από το λογαριασμό αυτό και μεταφέρονται σε λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να καλύψουν υποχρεώσεις του κράτους και συγκεκριμένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για « Βοήθεια στο σπίτι».

Συγκεκριμένα:

Το πρόσφατο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και συζητείται στη βουλή, στο άρθρο 2 «Ρύθμιση θεμάτων ασφαλιστικών φορέων» στην παράγραφο 9 αναφέρει:

« 9.Στο τέλος του άρθρου 38 του ν.3863/2010 προστίθεται η παράγραφος ως εξής: «8. Από το Λογαριασμό Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) δύναται να μεταφέρονται ποσά μέχρι το ύψος των 35 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για την χρηματοδότηση και υλοποίηση προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι»» και καταλήγει ότι τα χρήματα αυτά θα συνδιαχειρίζονται με τον Υπουργό των Εσωτερικών!!!

Να επισημανθεί πως κοινωνικές δαπάνες που προορίζονταν για παρόμοιους σκοπούς αυτές έχουν καταργηθεί, και τα αντίστοιχα ποσά έχουν μεταφερθεί για την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων. Στο 40% των ετησίων κρατικών δαπανών (για το 2012 προβλέπονται 17,9 δις), έφτασαν οι τόκοι του δημόσιου.

Να επισημανθεί επίσης ότι οι συντάξεις, είναι αποτέλεσμα πολλαπλών εισφορών και αποτελούν το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο για κάθε εργαζόμενο και δεν είναι προνοιακά επιδόματα για να τις μεταχειρίζονται κατ’ αυτό τον τρόπο.

Ο εμπαιγμός και η ασέβεια δεν έχει τέλος. Έστησαν ολόκληρο σκηνικό ότι τάχα κινδυνέψουν οι συντάξεις και για να καταφύγουν σε ληστρική τοκογλυφία και τώρα κόβουν τις συντάξεις για να πληρώσουν τους τοκογλύφους.

Το παιγνίδι αυτό θα πρέπει σταματήσει, και αυτό που απασχολεί δεν είναι απλά η πτώση αυτής της κυβέρνησης, αλλά ο τρόπος της πτώσης και η φυγή εξόδου από την χώρα, της κυβέρνησης αυτής.

Οκτώβριος 2011

Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπή ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ

Προηγούμενο άρθρο”ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ” ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ
Επόμενο άρθροΌλοι και όλα για την ανατροπή