Κέρκυρα: Κόβουν τα ρεπό για να ”λειτουργήσει” το Νοσοκομείo

32

Με την αναστολή των ρεπό των εργαζομένων αντιμετωπίζει η διοίκηση του νοσοκομείου της Κέρκυρας τον κίνδυνο αναστολής των τακτικών χειρουργείων λόγω έλλειψης προσωπικού μετά και την λήξη των συμβάσεων εποχικών και επικουρικών.

Τα τακτικά χειρουργεία σύμφωνα με την διοίκηση γίνονται κανονικά ενώ ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο επισημαίνει ότι με την περικοπή των ρεπό «η διοίκηση παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο και οδηγεί το προσωπικό πέρα από τα όρια του».

«Οφείλουμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, όπως ακριβώς ορίζει η Ελληνική Νομοθεσία και οι  Διεθνείς και Ευρωπαϊκοί κανόνες, και βέβαια το χρέος μας απέναντι σε όλους τους συνανθρώπους μας που μας εμπιστεύονται τη ζωή τους», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους.

«Οι όποιες ατολμίες, αστοχίες ή λάθη, οι προφανείς ευθύνες του αρμόδιου Υπουργείου, αλλά και η ανεπαρκής διεκδίκηση εκ μέρους της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, αφενός μεν καταδεικνύουν συλλογικές και ατομικές ευθύνες, αφετέρου καθιστούν αποκλειστικά υπεύθυνους, για όσα δυσάρεστα ή τραγικά απευχόμαστε να συμβούν, όσους λαμβάνουν  λανθασμένες αποφάσεις ή ολιγωρούν».

πηγή ert.gr 10-1-2012

http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/topikes-eidiseis/kerkyra/44127-2012-01-10-08-37-47.html

 


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ
Επόμενο άρθροΣυνεδρίασε σήμερα Τρίτη το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ