Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικων: Η σπίθα άναψε, στις 2 Φλεβάρη θα γίνει πυρκαγιά

32

Η σημερινή κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους σε νοσοκομεία της Αθήνας, ο όγκος, ο παλμός και η αγωνιστική διάθεση των διαδηλωτών, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων απέναντι στη λεηλασία που σχεδιάζουν Κυβέρνηση και τρόικα.

Οι δραματικές μειώσεις στους μισθούς, τα μηδενικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, οι τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, η κοροϊδία για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά ήταν το φυτίλι που πήρε φωτιά.

Αν αυτά συνδυαστούν με τις μηδενικές προσλήψεις, τα τεράστια κενά σε προσωπικό, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις σχεδιαζόμενες απολύσεις με την μείωση κατά 150 χιλιάδες των εργαζομένων στο δημόσιο, τις ανατροπές στην ασφάλιση, το «κούρεμα» των επικουρικών συντάξεων, αλλά και τα νέα μέτρα ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI, διαμορφώνουν ένα γκρίζο εργασιακό τοπίο που οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Την ίδια ώρα ο «μακελάρης» Υπουργός Υγείας, έχοντας «διαβάσει» και εμπεδώσει πλήρως τις εντολές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έρχεται να ισοπεδώσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, να κλείσει κλινικές και Νοσοκομεία, να ιδιωτικοποιήσει εν τέλει την Δημόσια Υγεία.

Η κινητοποίηση αυτή δείχνει, ότι όταν τα σωματεία κινούνται, οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να κινητοποιηθούν. Αποδεικνύει ότι όσα ισχυρίζεται η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν κινητοποιούνται, είναι απλώς προφάσεις για να δικαιολογήσουν την δική τους απροθυμία να αγωνιστούν.

Η απόφαση της συνέλευσης σήμερα, των εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας και των σωματείων, να καλέσουν όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας να προχωρήσουν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κορύφωση την κινητοποίηση στις 2 Φεβρουαρίου, πρέπει να σημάνει συναγερμό σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο και να κινητοποιήσει ξεχωριστά σε κάθε εργαζόμενο.

Η Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ας είναι η μέρα που οι Υγειονομικοί θα πορευτούν όλοι μαζί, θα ταρακουνήσουν την Αθήνα και όχι μόνο. Ας είναι μια μεγάλη κινητοποίηση ανάλογη της οξύτητας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Για να συμβεί αυτό πρέπει από αύριο σε κάθε νοσοκομείο, κάθε μονάδα πρόνοιας να ξεκινήσει ένας κύκλος ενημέρωσης, γενικών συνελεύσεων και τοπικών δράσεων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών καλεί τα μέλη και τους φίλους της αλλά και κάθε εργαζόμενο που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, να πάρουν την υπόθεση των κινητοποιήσεων και τη οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους.

 

ΜΑΖΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ

26-1-2012

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή word και σε μορφή pdf

Προηγούμενο άρθροΠαράνομη είσπραξη χρημάτων στα ΤΕΠ Νοσοκομείων
Επόμενο άρθροΟι νέες ”εντολές” της τρόικας για μισθούς, συντάξεις, κλειστά επαγγέλματα και Δημόσιο