Τα «καθυστερημένα» αντανακλαστικά της ΑΔΕΔΥ

30

Εδώ και 13 μέρες (στις 2 Μαρτίου) το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε Απεργία προς το τέλος του Μάρτη και να ζητήσει από την ΓΣΕΕ να κηρύξει και αυτή προκειμένου να υπάρξει συστράτευση στον αγώνα των εργαζόμενων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Χρειάστηκε να περάσουν άλλες επτά μέρες (στις 9 Μαρτίου)  προκειμένου η ΕΕ να αποφασίσει να προτείνει στη ΓΣΕΕ ως πιθανή ημερομηνία τις 29 Μαρτίου για την πραγματοποίηση της Γενικής απεργίας.

Από τότε μέχρι σήμερα η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ ΔΑΚΕ) δεν έχει κάνει το παραμικρό για να υλοποιήσει καμία από τις δύο συγκεκριμένες αποφάσεις.

 

Ροκανίζει συνεχώς το χρόνο προκειμένου η απόφαση για Γενική απεργία να πέσει στο κενό, η οργάνωσή της μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα είναι αδύνατη, έχοντας μάλιστα υπόψη ότι μετά το τέλος Μαρτίου θα προκηρυχθούν οι εκλογές.

Σήμερα μετά από 13 μέρες εδέησε να βγάλει μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στο ζήτημα της Γενικής Απεργίας και την ίδια στιγμή προσδιορίζει στις 29 Μαρτίου (ημέρα που ήταν η πιο πιθανή για την πραγματοποίηση της Γενικής Απεργίας) σαν ημέρα δράσης για τα ζητήματα της Υγείας.

Όσο για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν γνωρίζουμε με τι ασχολούνται αυτή την περίοδο.

Μην κουράζεστε συνάδελφοι. Το μνημονιακό μπλοκ φαίνεται ότι αφήνει αποτυπώματα και μέσα στο Συνδικαλιστικό κίνημα.

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ΑΔΕΔΥ

 ΑΔΕΔΥ

Αθήνα, 15.03.2012

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 ΑΘΗΝΑ

Τηλ 213.16.16.900

Fax 2103246165

Email: [email protected]“>[email protected],

             [email protected]“>[email protected]

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:77

Προς

1.- Ομοσπονδίες – Μέλη Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2.- Νομαρχιακά Τμήματα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

ΘΕΜΑ: Συνέχεια και οργάνωση νέων αγωνιστικών

               παρεμβάσεων, κινητοποιήσεων

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζοντας την οργάνωση και ανάπτυξη συλλογικών, αγωνιστικών μορφών δράσης, παρέμβασης για την προστασία μείζονων, βασικών δικαιωμάτων που ανατρέπονται με βίαιο και ακραίο τρόπο χωρίς τέλος, αποφάσισε την εξειδίκευση του παρακάτω πλαισίου για το άμεσο, επόμενο, χρονικό διάστημα :

  1. 1.Τη γενίκευση της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Τομέα Υγείας (ΙΚΑ, Γιατροί, ΕΟΠΥΥ), με αιχμή τα θέματα περικοπών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την ασφάλιση υγείας στις 29 Μαρτίου 2012.
  2. 2.Την οργάνωση ανοιχτών συζητήσεων σε κάθε Περιφέρεια με τη συμμετοχή τοπικών συνδικαλιστικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων. Παράλληλα την ενημέρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο με περιοδείες, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις κ.α. μορφές στους χώρους εργασίας. Την υλοποίηση εκστρατείας παρέμβασης, με αφίσα, ανακοίνωση κ.λπ. που πρέπει να φθάσει σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό, δημόσιο χώρο.
  3. 3.Την προετοιμασία για την οργάνωση νέας Γενικής Απεργίας, δεδομένου ότι μέχρι το κλείσιμο της Βουλής προωθούνται νέα μέτρα σε βάρος των μισθωτών, των ανέργων, των συνταξιούχων, της κοινωνικής ασφάλιση.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ήδη διατυπώσει σχετική πρόταση προς τη Γ.Σ.Ε.Ε. και επιδιώκει τον άμεσο συντονισμό για την πραγματοποίηση νέας Γενικής Απεργίας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καλούνται οι Ομοσπονδίες, τα Νομαρχιακά Τμήματα, οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι σε άμεση προετοιμασία και δραστηριοποίηση προς τις νέες κατευθύνσεις συνέχειας και προώθησης της αγωνιστικής συλλογικής δράσης.

Η ανακοίνωση των εκλογών δεν αναστέλλει τη δράση μας, δεν λύνει και δεν σταματά τις νέες επιθέσεις και αφαιρέσεις δικαιωμάτων. Συνεχίζουμε, παλεύουμε, κρατάμε ανοιχτό το δρόμο του αγώνα, της ελπίδας που αυτός δυναμώνει.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

                                        

Προηγούμενο άρθροΤο πάνθεον των καραγκιόζηδων…
Επόμενο άρθροΞεπούλημα του νοσοκομείου Σπηλιοπούλειου