”Έπεσε από τα σύνεφα” η κ Μπατζελή για τις μειώσεις κρεβατιών στο Νοσοκομείο Λαμίας

32

Τα αντανακλαστικά της κ Μπατζελή, Βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Φθιώτιδας, φαίνεται ενόψει των εκλογών και της κατρακύλας του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να λειτουργούν, με στόχο την εκλογική διάσωση του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ίδιας.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας thronio.gr αναρωτιέται γιατί μειώνονται τα οργανικά κρεβάτια του Νοσοκομείου Λαμίας από 450 σε 340. Μάλιστα επισημαίνει ότι ακόμα και τα 450 δεν είναι αρκετά για τις ανάγκες τις περιοχής. Στην ερώτηση της θεωρεί σωστό το γεγονός της μη ενοποίησης των Νοσοκομείων Λαμίας με τα Νοσοκομεία Καρπενησίου και Άμφισσας.

Καλά μας δουλεύει η κ. Μπατζελή. Δεν είναι αυτή που ψήφισε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που μέσα σε αυτά περιέχονται τόσο η κατάργηση χιλιάδων οργανικών κρεβατιών στα Νοσοκομεία όσο και η συγχώνευση και κατάργηση δεκάδων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα; Δεν είναι αυτή που σαν Υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε πρώτο ρόλο για την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών που κατεδαφίζουν δικαιώματα και διαλύουν τα κοινωνικά αγαθά της υγείας της παιδείας της ασφάλισης;

Τώρα ανακάλυψε τις συνέπειες αυτών των πολιτικών (μόνο για την εκλογική της περιφέρεια) η κ Μπατζελή;

Είναι προφανές ότι οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων αφού ψήφισαν όλα τα μέτρα, αφού ανέτρεψαν ότι χτίστηκε τα τελευταία 50 χρόνια και ενώ μετά τις εκλογές σχεδιάζουν ακόμα χειρότερα τώρα εμφανίζονται ω αθώες περιστερές κάνοντας τους ανήξερους.

Τους πήραμε όμως χαμπάρι.

 

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του thronio.gr στις 24-3-2012

Η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τη μείωση των κλινών του Νοσοκομείου Λαμίας.

Όπως δήλωσε η κ. Μπατζελή «ασφαλώς και στόχος του Υπουργείου είναι ο εξορθολογισμός του συστήματος Υγείας και ο οργανισμός του κάθε νοσοκομείου να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της περιφέρειας. Η αντιστοίχιση αυτή ωστόσο δεν εξυπηρετείται από τη μείωση των κλινών του νοσοκομείου Λαμίας. Αντίθετα, οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες».

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, αποφασίστηκε η διασύνδεση των Γενικών Νοσοκομείων Λαμίας, Άμφισσας και Καρπενησίου, η οποία συνοδευόταν με αναδιάταξη των οργανικών κλινών όλων των νοσοκομείων της χώρας.

Σήμερα το Νοσοκομείο Λαμίας διαθέτει έναν οργανισμό 450 κλινών και 1.308 θέσεις εργασίας. Με το σχέδιο διασύνδεσης των τριών νοσοκομείων προβλεπόταν η δημιουργία ενός ενιαίου νοσοκομειακού συγκροτήματος με σύνολο οργανικών κλινών 500. Σε αυτά τα πλαίσια η Λαμία θα είχε 340 κλίνες (από 450) και 1.020 θέσεις εργασίας.

Αν και άλλαξε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τη μη ύπαρξη ενιαίου οργανισμού των τριών νοσοκομειακών ιδρυμάτων, τελικά το νοσοκομείο Λαμίας θα λειτουργεί με 340 οργανικές κλίνες, γεγονός που αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες με 450 κλίνες, πόσο μάλλον με 340.

Η τελική απόφαση της μη διασύνδεσης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, διότι το εγχείρημα της συνένωσης τριών νοσοκομείων από τρεις νομούς με την υπάρχουσα μορφολογία θα ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα.

Εφόσον δεν πραγματοποιείται η ενοποίηση δεν είναι κατανοητό γιατί θα μειωθούν οι κλίνες κατά 21%. Άλλωστε η ανακαίνιση του παλαιού νοσοκομείου έγινε για την αντιμετώπιση της χωρητικότητας και την ανάπτυξη νέων κλινών και τμημάτων. Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι το νοσοκομείο Λαμίας δέχεται ασθενείς απ όλη την περιφέρεια Στερεάς (Ευρυτανία, Φωκίδα, Λιβαδειά, Ιστιαία ακόμα και Χαλκίδα) και έχει έναν ουσιαστικό περιφερειακό χαρακτήρα.

 

Δείτε εδώ και την Ερώτηση της Βουλευτού από την προσωπικής της ιστοσελίδα

 

Προηγούμενο άρθροΟΕΝΓΕ: ”Το δημόσιο σύστημα Υγείας οδηγείται σε κατάρρευση”
Επόμενο άρθρο”Ένστολοι” διαδηλώνουν στις 25 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας…