Νέος οργανισμός Νοσοκομείου Δράμας: Καταργήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών, μειώσεις θέσεων προσωπικού

42

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύπτεται η γυμνή αλήθεια. Οι “ φήμες” επαληθεύονται με τον πλέον τραγικό τρόπο, για την υποβάθμιση του Γ.Ν. Δράμας. Με την δημοσίευση του νέου οργανισμού του νοσοκομείου σε ΦΕΚ, ελάχιστες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, οι φόβοι των εργαζόμενων για την προμελετημένη διάλυση του ΕΣΥ, γίνονται πραγματικότητα.

Ο νέος οργανισμός σε συνάρτηση με την υποχρηματοδότηση οδηγούν το νοσοκομείο σε παραπέρα υποβάθμιση και αν λάβουμε υπόψιν και τις “χαμηλές” βαθμολογίες του νοσοκομείου στην ποιότητα της παροχής υπηρεσιών, δεν μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του.

Η κατάργηση της ουρολογικής κλινικής, μιας κλινικής με πλούσιο έργο και πλήθος νοσηλευόμενων ασθενών, οι συγχωνεύσεις των κλινικών με αβέβαιη την κάλυψη των αναγκών του νομού για ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά και οι μεγάλες μειώσεις θέσεων του προσωπικού, τόσο ιατρικού όσο και του υπόλοιπου προσωπικού πλην του νοσηλευτικού το οποίο παραμένει στα ίδια επίπεδα, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα προβλήματα δίνει βορά το δημόσιο σύστημα υγείας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι προάγγελος των επερχόμενων απολύσεων στο πλεονάζον μόνιμο προσωπικό, ίσως και να είναι σημάδι ότι ανήκουμε στο 20% των νοσοκομείων που πρόκειται να κλείσουν το 2013.

Η δημόσια δωρεάν υγεία προς όλους είναι γεγονός αδιαπραγμάτευτο. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να μετριέται με κέρδη. Η λογιστική αντίληψη της συγκυβέρνησης και των ξένων αφεντικών τους δεν πρέπει να περάσει.

Καλούμε όλους τους πολίτες του νομού, όλους τους φορείς του νομού σε επαγρύπνηση και σε κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους για να διαφυλάξουμε το πολυτιμότερο αγαθό, το αγαθό της υγείας.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Προηγούμενο άρθροΝέοι Οργανισμοί Νοσοκομείων με καταργήσεις κλινικών και θέσεων προσωπικού
Επόμενο άρθροΧωρίς καθαριότητα από σήμερα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας