Αυτόνομη Παρέμβαση: Υποκρίσία Βενιζέλου με βαστάζο την ΠΑΣΚΕ ΓΣΕΕ

31

Πολύ όψιμα και με περίσσιο θράσος θυμήθηκε ο κ. Βενιζέλος να συναντήσει σήμερα τη ΓΣΕΕ και τους εργοδότες, έχοντας μάλιστα και την «απαίτηση» να συμβάλουμε στη στήριξη των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ!

Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είναι από τους κατεξοχήν υπεύθυνους για τη νομοθέτηση της εξοντωτικής για τον ελληνικό λαό τοκογλυφικής δανειακής σύμβασης, τάζοντας –προεκλογικά – ότι μπορεί να αλλάξει τους «δυσμενείς όρους».

Είναι ο ίδιος επίσης που μόλις τον φετινό Φεβρουάριο κρατώντας το Μνημόνιο 2 ανά χείρας, απειλούσε ανοιχτά τους εργαζόμενους ότι αυτοί θα είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας και γι’ αυτό φρόντισε κατ’ εντολή των εργοδοτών να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά, μειώνοντας μέσα σε μια νύχτα τον κατώτατο μισθό, διαλύοντας τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και τη μετενέργεια και να επιβάλλει την απόλυτη εργασιακή ζούγκλα και εξαθλίωση.

Είναι ακόμη ο ίδιος, που μόλις πριν από 2 μήνες, σφάγιαζε τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις με το PSI και ταυτόχρονα απειλούσε ότι όσα από τα Ταμεία δεν αποδεχτούν την υπαγωγή τους στο κούρεμα, θα λογοδοτήσουν.

Ταυτόχρονα, στη σημερινή συνάντηση ξεπέρασε και τον εαυτό του εξαγγέλλοντας 120.000 νέες θέσεις εργασίας και τη στήριξη της αγοράς με 50 δις €, η οποία κατά δήλωσή του δεν υποφέρει! εξαιτίας των νόμων του Μνημονίου, που μείωσαν κατακόρυφα τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να ταυτιστεί ξανά με τους εργοδότες, επαναφέροντας την πρόταση του ΣΕΒ για μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η οποία και δίνει και το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Απέναντι σε όλα αυτά, για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έδειξε να είναι αλλού, καθώς το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι η κίνηση των 9 Ομοσπονδιών για το πάγωμα των αντεργατικών μέτρων, αποτελεί εμπόριο ελπίδας.

Είναι προφανές ότι και από τη σημερινή εξέλιξη, ότι υπάρχει μεγάλο κενό στην ηγεσία της εργατικής τάξης, κενό που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.


Ακολουθεί ανακόινωση της Αυτόνομης Παρέμβασης απάντηση στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΓΣΕΕ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ- ΓΣΕΕ

 

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ) ζει σε συνθήκες θερμοκηπίου.

Δείχνει να μην ακούει το βουητό διαμαρτυρίας που έρχεται από όλες τις γωνιές της χώρας, όπου εργάζονται και ζουν οι μισθωτοί.

Αντί να κάνει τώρα, στροφή στην πολιτική της, φαίνεται να έχει κάνει ως αυτοσκοπό ζωής, τη συντήρησή της στην ηγεσία των συνδικάτων και να εξαντλεί όλη της την κινητικότητα, με επαναλαμβανόμενα πολιτικά παραληρήματα, που την εκθέτουν επικίνδυνα κάθε φορά στις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι τώρα, η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ λειτούργησε και λειτουργεί ως πολιτικός βαστάζος των επιλογών του κομματικού της φορέα.

Αυτή η διαπίστωση, αποτελεί κοινή συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας μεταξύ των εργαζομένων και της κορυφαίας τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

 

Προηγούμενο άρθροΕνωτική Πρωτοβουλία Ευαγγελισμού: Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση του ΣΕΝΕ
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Κίνδυνος να μπει λουκέτο στο Νοσοκομείο