Θέλει η ελληνική «τρόικα» να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει…

30

του Aristerix

Η επικοινωνιακή καταιγίδα του μαύρου μετώπου ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ για να αποκρύψουν τη καταιγίδα μέτρων που έρχονται βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι σημερινές δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών αλλά και κυβερνητικών παραγόντων υπηρετούν αυτό τν στόχο. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι αυτάρεσκα δηλώνουν ότι «δεν θα πάρουν νέα μέτρα για το 2012» λες και αυτά που φέτος υλοποιούνται είναι «υποφερτά» από τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Βεβαίως αναφέρουν ότι η αφαίμαξη 11,5 δις ευρώ για τη διετία 1013-14 από τα λαϊκά στρώματα είναι δεδομένη και προφανώς θεωρούν ότι αυτή μπορεί και να είναι ανεκτή από όσους θα την υποστούν.

Πάντως όσο και αν οι συνέταιροι του κ Σαμαρά οι κ Βενιζέλος και Κουβέλης επιχειρούν να δώσουν «φιλολαϊκή» χροιά στα μέτρα οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου τους αφήνει έκθετους.

Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, ερωτηθείς αν θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές απάντησε στους δημοσιογράφους: «Να ρωτήσετε τον κ. Στουρνάρα…»

Ο κ Στουρνάρας βεβαίως ερωτηθείς και αυτός σχετικά με νέες περικοπές είπε «Δεν μπορούμε να σας πούμε ακόμα»

Από όλα αυτά είναι απόλυτα καθαρό ότι το μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί τηρείται κατά γράμμα και το ερώτημα είναι ποια θα είναι τα επιπλέον μέτρα που θα συμπληρώσουν τα ήδη ψηφισμένα και συμφωνημένα.

Η πλήρης ταύτιση του μαύρου μετώπου με τις πολιτικές του μνημονίου και τα επιχειρήματα των δανειστών και της τρόικα είναι δεδομένη και δεν μπορεί να κρυφτεί. Ήδη διάφοροι υπουργοί έχουν προβεί σε ανακοινώσεις προσδιορίζοντας νέες επιπλέον παρεμβάσεις στους τομείς τους. Οι επόμενες ώρες και μέρες θα αποκαλύψουν πλήρως τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και θα καταρρεύσουν και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι πρέπει ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να οργανώσει τ μέτωπο αντίστασης, αγώνα και ανατροπής αυτών των πολιτικών.

Προηγούμενο άρθροΣωματείο Νοσοκομείου Αιγίου: Ανοικτή επιστολή για τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΤο MEGA προαναγγέλλει το κλείσιμο 6 Νοσοκομείων στην Αθήνα