Περίεργες «ανησυχίες» για τη μείωση των επισκέψεων στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία

35

του aristerix

Τις τελευταίες μέρες στα μέσα ενημέρωσης είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία από την 1η ΥΠΕ σχετικά με τις επισκέψεις πολιτών στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία σε Νοσοκομεία της Αττικής. Από τα στοιχεία προκύπτει μια μικρή αλλά σημαντική πτώση των επισκέψεων στα ιδιωτικά ιατρεία, προφανώς λόγω κρίσης και οικονομικής αδυναμίας των πολιτών να τα προσεγγίσουν, αφού σε αυτά οι επισκέψεις είναι ιδιαίτερα τσουχτερές για τις τσέπες τους.

 

Όμως το πιο εντυπωσιακό, που δεν μπορεί να μην έχει σχέση με την «εξάρτηση» και διαπλοκή δημοσιογράφων και μέσων από το πολιτικό προσωπικό στην υγεία είναι ότι αυτό εμφανίστηκε ως κάμψη στις επισκέψεις των πολιτών προς τα Νοσοκομεία! Μάλιστα αυτό έγινε σχεδόν με ένα γενικευμένο τρόπο στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης.

Κατόπιν αυτού τίθενται εύλογα ερωτήματα.

Αλήθεια, από πότε τα ιδιωτικά ιατρεία στα νοσοκομεία είναι κριτήριο για τις επισκέψεις των πολιτών στα Δημόσια νοσοκομεία;

Δεν γνωρίζουν οι συντάκτες υγείας ότι οι επισκέψεις στα Δημόσια νοσοκομεία, στις υπηρεσίες που είναι δωρεάν έχουν όχι μόνο αυξηθεί, αλλά θα λέγαμε ότι έχουν εκτιναχθεί στα ύψη; Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά οι ίδιοι δημοσιεύοντας στοιχεία τόσο του υπουργείου όσο και αρκετών Νοσοκομείων.

Τέλος για τις αναφορές τους στις απώλειες εσόδων των νοσοκομείων, άραγε ποιο είναι το μέτρο τους; Με το γεγονός ότι οι πολίτες δεν προσέρχονται τόσο συχνά στα ιδιωτικά ιατρεία και παρά το γεγονός ότι είναι ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν για δεύτερη φορά από την τσέπη τους για να έχουν υπηρεσίες υγείας;

Είναι προφανές ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι κατευθυνόμενα από κυβερνητικά κλιμάκια που θέλουν να νομιμοποιήσουν την βάρβαρη πολιτική τους στην υγεία, που δεν είναι άλλη από την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας και την μεταφορά του κόστους των υπηρεσιών στους πολίτες. Θέλουν τα Νοσοκομεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις αφαίμαξης της τσέπης των πολιτών. Θέλουν το κράτος αν είναι δυνατόν να μην δίνει δεκάρα τσακιστή για την υγεία. Θέλουν και ανέχονται τα ιδιωτικά μαγαζιά μέσα στα Νοσοκομεία και ταυτόχρονα κουνούν το δάκτυλο για την παραοικονομία και τη διαφθορά που είναι σύμφυτη με την εμπορευματοποίηση στην υγεία.

Εμείς απλώς να τους υπενθυμίσουμε ότι το υγειονομικό κίνημα, έχει με αποφασιστικότητα ταχθεί κατά των ιδιωτικών ιατρείων μέσα στα Νοσοκομεία.

Ιδιαίτερα οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις μέσα σε αυτό, αλλά και σωματεία εργαζομένων έχουν αναπτύξει δράσεις ενάντια σε αυτό τον απαράδεκτο θεσμό που στήθηκε με τις ευλογίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Έχουν συγκρουστεί με αυτούς (γιατρούς και εργαζόμενους) που έβαλαν πλάτη για να στηθεί με στόχο να «κερδίσουν» από τον πόνο και την ανάγκη για υπηρεσίες υγείας των πολιτών.

Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να σιωπήσουμε όταν παπαγαλίζουν κάποιοι τα «ρεπορτάζ» της οδού Αριστοτέλους.

Προηγούμενο άρθροΚινητοποίηση και συλλαλητήριο στις 17/1 αποφάσισαν σε συνέλευση οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Λάρισας
Επόμενο άρθροΟργανισμός Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου: Μια πρώτη προσέγγιση