Ξαφνικός θάνατος των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ την επόμενη εβδομάδα

35

Σε διαδικασία διαθεσιμότητας παίνουν την ερχόμενη εβδομάδα 7.917 γιατροί και εργαζόμενοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για το θέμα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη και των αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με το “σχέδιο” της κυβέρνησης, ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί στο εξής αποκλειστικά και μόνον ως αγοραστής υπηρεσιών Υγείας με προφανή στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υγειονομικών υπηρεσιών του οργανισμού.

Οι μονάδες Υγείας του Οργανισμού που θα “διασωθούν,” αφού σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπεται να πέσει μεγάλο μαχαίρι και να μπουν σε αρκετές από αυτές λουκέτο, θα υπαχθούν στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας.

Ταυτόχρονα προβλέπεται ότι όσοι από τους γιατρούς και τους εργαζόμενους κριθούν με βάση τα κυβερνητικά μέτρα αναγκαίοι θα μεταφερθούν στο νέο σύστημα υπό καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ανατεθεί έργο σε οίκο του εξωτερικού, ο οποίος θα πρέπει να παραδώσει πρόταση για το επίπεδο παροχών από το νέο “σύστημα” πρωτοβάθμιας φροντίδα Υγείας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν αντικείμενο της συνάντησης θα είναι ταυτόχρονα με τον ξαφνικό θάνατο των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ αν θα προχωρήσουν και τα λουκέτα στα περιφερειακά νοσοκομεία αλλά και οι 900 και πλέον διαθεσιμότητες που έχει ήδη ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Υγείας: Ανακοίνωση για το χαράτσι των 25 ευρώ
Επόμενο άρθροΑυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία στην ΑΔΕΔΥ: Η στάση μας στη συγκρότηση του προεδρείου