Ενωτική Πρωτοβουλία Ευαγγελισμού: Όλοι στην Γενική Απεργία στις 9 Απρίλη

38

– Όλοι στη συγκέντρωση στα ΤΕΠ Τρίτη 8 Απρίλη στις 8πμ
Βάζουμε στοπ στις διαθεσιμότητες-απολύσεις οδηγών και γιατρών και το κλείσιμο νοσοκομείων.
– Όλοι στη μεγάλη Πανεργατική Απεργία Τετάρτη 9 Απρίλη

Το νέο μνημόνιο που υπέγραψαν η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα και έγινε νόμος του κράτους, ισοπεδώνει ο,τι εργατικό και ασφαλιστικό δικαίωμα μας είχει απομείνει ως τώρα και κερδήθηκε με θυσίες και το αίμα του λαού μας.
Δίνουν γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο και τους δανειστές, ξεπουλάνε τις τράπεζες και απαλλάσσουν προκαταβολικά όσους τυχόν διωχτούν ποινικά στο μέλλον!!
Απελευθερώνουν επαγγέλματα και εισαγωγές αγαθών, καταστρέφουν τους κτηνοτρόφους με το ‘’εισαγόμενο φρέσκο γάλα 11 ημερών’’, απολύουν δημοσίους υπαλλήλους, στέλνουν στον καιάδα εργαζόμενους-συνταξιούχους.

Αναλυτικά η συμφωνία / ντροπή της επιδιωκόμενης καταστροφής:
Μάρτης Απρίλης 2014:
●Μπήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα και οι 8 αναντικατάστατοι συνάδελφοί μας Οδηγοί στον Ευαγγελισμό, όπως και άλλοι 1300 πανελλαδικά, οι οποίοι μεταφέρουν αίματα, αρρώστους και ό,τι απαραίτητο στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία, συμμετέχουν στις προγραμματισμένες αιμοδοσίες εθελοντών στην Αττική.
(μήπως ο ζηλωτής του μνημονίου, υπ. υγείας σκέφτεται να καταργήσει και τις αιμοδοσίες εθελοντών;)
Επίσης οι φύλακες και όλοι οι γιατροί των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ,(57 δουλεύουν στον Ευαγγελισμό),καθώς και το μη ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων Κρεστένων και Θώρακος Πατρών που κλείνουν! Όσοι απολυθούν θα αποζημιωθούν με ποσό μέχρι 15.000 ευρώ!
● Καθιερώνεται μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% μέσα στο 2014. Αυτό θα στερήσει 1δίς&200 εκατομμύρια ευρώ εισφορές κατ΄ έτος –όπως ομολόγησαν οι ίδιοι- απ΄ τα ταμεία, που καταρρέουν ανήμπορα να πληρώσουν συντάξεις. Είχε ήδη προηγηθεί η αφαίμαξη τους με την υποχρεωτική θυσία των μετοχών και των αποθεματικών τους στο χρηματιστήριο.
● Απελευθερώνονται τελείως οι εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων, μειώνεται ο χρόνος πρόσληψης τους, ενοικιάζονται και οι οικοδόμοι δώρο στους εθνικούς εργολάβους μας!
● Καταργούνται οι 3ετίες και όσοι άνεργοι προσλαμβάνονται θα παίρνουν τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μεικτά ασχέτως ηλικίας και εμπειρίας τους.
Σεπτέμβρης 2014:
● Καθιερώνεται το αντεργατικό δικαίωμα της ανταπεργίας (λοκ άουτ) του εργοδότη, φαλκιδεύοντας το εργατικό δικαίωμα της απεργίας ,προβλέπεται ο αυστηρός περιορισμός προκήρυξης της απεργίας με απίστευτα μέτρα, στην ουσία θα την απαγορεύουν!
Οκτώβρης 2014:
Ποιος από μας θα έχει σειρά;
● Απελευθερώνονται πλήρως οι ομαδικές απολύσεις, υιοθετώντας τις επιταγές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, προβλέπεται και νέος νόμος για επιπλέον απολύσεις!!
● Γίνεται επαναξιολόγηση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού. Διαχωρίζουν την σύνταξη απ΄ τις παροχές υγείας, με ένταξη όλων των επικουρικών ταμείων του δημοσίου σε ένα ,στο ΕΤΕΑ (ιδιωτικού τομέα),μειώνοντας ακόμα πιο πολύ τις πετσοκομμένες παροχές στο κατώτατο όριο, συνδέοντάς τες με τον κατώτατο μισθό!
● Καταργούν τη κρατική χρηματοδότηση (!) στα ταμεία και εισάγουν τη βασική προνοιακή σύνταξη των 360 ευρώ!
● Αρχές του 2015 καθιερώνεται νέο μισθολόγιο/λαιμητόμος των δημοσίων υπαλλήλων, που θα είναι σε συνάρτηση με τις αξιολογήσεις και το βαθμολόγιο!
Μετά απ’ όλα αυτά δε χωράει κανένας εφησυχασμός, καμιά παραίτηση, ”δεν ήξερα”, και ”δεν με αφορά”!!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σε έναν ενωτικό, συντονισμένο, μαχητικό και παρατεταμένο αγώνα διαρκείας και μακράς πνοής. Που θα βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις και θα φέρει τα πάνω κάτω και που θα’ χει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους κι όχι τα κέρδη των δανειστών και των ισχυρών.
Αντιστεκόμαστε μέσα απ’ τα συνδικάτα μας ,που θα πρέπει να γίνουν το αποκούμπι για όλες και όλους!
► Με μια πλατιά συμμαχία με όλα τα θύματα του μνημονίου, με τους μικρομεσαίους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη μεγάλη μάχη της αποτροπής των νέων μέτρων, αλλά και της ανατροπής των εφαρμοζόμενων πολιτικών κι αυτών που τις εφαρμόζουν.
► Σε σκληρό αγώνα απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη ΤΡΌΙΚΑ και το ΔΝΤ, που θέλουν να διαλύσουν τα συλλογικά μας εργαλεία, τα συνδικάτα μας και την ίδια την αξία της συλλογικής μας δράσης!
► Αρνούμαστε να δεχτούμε τη σφαγή των δικαιωμάτων μας. Δε θα τους κάνουμε το χατίρι. Είμαστε δυό κόσμοι διαφορετικοί. Ραγιάδες δε θα ξαναγίνουμε.
► Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του λαού μας σ’ ένα κοινωνικό κράτος που σέβεται τους πολίτες του, για Δημόσια Υγεία-Παιδεία-Κοινωνική Ασφάλιση!

Να κερδίσει η ζωή ,η ελπίδα, η ανατροπή!
Όλοι στη μεγάλη Πανεργατική Απεργία Τετάρτη 9 Απρίλη
και στο συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος στις 11πμ.
► συγκέντρωση υγειονομικών στις 10 στο υπ. υγείας
Όλοι στον αγώνα. Κανένας στη δουλειά
Ή αυτοί ή εμείς!
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
(ανεξάρτητο αριστερό σχήμα στον Ευαγγελισμό )

Προηγούμενο άρθροΣωματείο Αγ. Σάββα: Εκπέμπουμε SOS σε όλη την κοινωνία, προχωράμε σε κινητοποιήσεις
Επόμενο άρθροΣωματείο Νοσοκομείου Δράμας: Ο Άδωνης ήρθε, δεν είδε και …έφυγε