«Χέρι βοηθείας» στην εφαρμογή της αξιολόγησης – σφαγείο από την ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ

30

Αναπάντεχα η συγκυβέρνηση και ο Υπουργός Διοικητικής «αποδιάρθρωσης» κ. Μητσοτάκης βρήκε στη διαδικασία των ψευτοαξιολογήσεων ένα σύμμαχο μέσα στις τάξεις των εργαζομένων και συγκεκριμένα των Νοσηλευτών. Πρόκειται για την ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ, που αποτελεί ουσιαστικά τον συνδικαλιστικό βραχίονα της ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, αφού σχεδόν και στους δύο φορείς ηγούνται τα ίδια πρόσωπα.

Η ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ επιχειρεί με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 26 Απριλίου να εκφοβίσει τους νοσηλευτές και να τους αποτρέψει να απορρίψουν την αξιολόγηση σφαγείο επισείοντας τον κίνδυνο των πειθαρχικών διώξεων. Φτάνει στο σημείο να θεωρεί την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να καλέσει σε απεργία – αποχή από την διαδικασία της αξιολόγησης αποτελεί  επιπόλαιη  και  παρορμητικήκίνηση εντυπωσιασμού δίνοντας χέρι βοηθείας στην κυβερνητική επίθεση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

«Η προτροπή επομένως να μην υποβάλλουν οι υπάλληλοι τις αυτοαξιολογήσεις τους στην Υπηρεσία τους, αλλά στην εκάστοτε συνδικαλιστική  οργάνωση,  αποτελεί  επιπόλαιη  και  παρορμητικήκίνηση εντυπωσιασμού χωρίς ουσιώδεις έννομες συνέπειες για την αξιολόγηση όπως προκύπτει από την  ανωτέρω διάταξη, ενώ δεν  μπορεί  να  αποκλειστεί  τοενδεχόμενο πειθαρχικών διώξεωντων υπαλλήλων.»

Βεβαίως επειδή η ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ γνωρίζει ότι η ψευτοαξιολόγηση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων προσπαθεί να διασκεδάσει τα πράγματα λέγοντας ότι η αξιολόγηση θα δυναμιτίσει το κλίμα ανάμεσα στους συναδέλφους και ότι δεν παρέχει τα εχέγγυα αμεροληψίας και αντικειμενικότητας.

Επιχειρεί μάλιστα να ξεκόψει τους νοσηλευτές από τους υπόλοιπους εργαζόμενους λέγοντας ότι η λύση είναι η θέσπισηκλάδουΝοσηλευτώνΕΣΥ και η αξιολόγησή τουςμε διαφορετικάκριτήρια, στην αξιολόγηση από αυτά που θα ισχύουν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και γενικότερα στο Δημόσιο.

Η ανοικτή υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο και στα Νοσοκομεία ενάντια στην αξιολόγηση σφαγείο από την ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ δεν μας εκπλήσσει, αφού αυτή η ηγεσία λειτουργεί σας το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης μέσα στις τάξεις των εργαζομένων.

Δυστυχώς όμως γι αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία τόσο των Νοσηλευτών, όσο και των υπηρεσιακών στελεχών των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων τους έχουν «γυρίσει την πλάτη», υπογράφοντας μαζικά  το κείμενο άρνησης συμμετοχής στην αξιολόγηση και δηλώνοντας ότι θα συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ .

Ήρθε η ώρα ο κυβερνητικό συνδικαλισμός να μπει στο περιθώριο. Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες το έχουν αντιληφθεί και δεν θα επιτρέψουν παιχνίδια στην πλάτη τους.

Προηγούμενο άρθροΝέα βάρβαρα μέτρα και στην υγεία σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ
Επόμενο άρθροΜΕΤΑ: Επανεμφάνιση της ΠΑΣΚ όχι όμως στους αγώνες