Προσωρινές αναθέσεις ξεσηκώνουν αντιδράσεις στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

47

Απόφαση την οποία υπογράφει ο διοικητής του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος με ημερομηνία 18.2.2015 (έχει ήδη αναρτηθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»), φαίνεται πως βάζει «μπαρούτι» στο ΓΝ Πρέβεζας, καθώς θεωρείται αυθαίρετη από το Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ στην απόφαση του διοικητή να υπογράψει την προσωρινή ανάθεση καθηκόντων Προϊσταμένων των Τμημάτων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (Χειρουργικό, Παθολογικό, Καρδιολογικό, Μ.Τ.Ν. και Εξωτερικών Ιατρείων), οι εργαζόμενοι «απαντούν» πως η απόφαση λήφθηκε χωρίς να υπάρχει εισήγηση ή η σύμφωνη γνώμη της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Αυτό μάλιστα τονίζουν πως φαίνεται ξεκάθαρα και στο σχετικό έγγραφο της αποφασης. Παράλληλα υποστηρίζουν πως δεν λήφθηκαν υπ’ όψη σε κάποιες περιπτώσεις τα κριτήρια που προβλέπονται για την ανάθεση αυτή των καθηκόντων, που είναι προσωρινή, ενώ διαρρέουν πως επιτακτική ανάγκη είχε διαπιστωθεί μόνο στην περίπτωση της Χειρουργικής.

Πληροφορίες του atpreveza αναφέρουν πως την Τρίτη το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο θα συνεδριάσει για να δει πως θα αντιδράσει, την ώρα που από το Υπουργείο Υγείας τονίζουν πως μέχρι το Πάσχα θα αλλάξουν πολλά πράγματα αναφορικά με το πως θα διοικείται ένα Νοσοκομείο.

Το έγγραφο με την απόφαση του κου Γεωργάκου στάλθηκε για έγκριση στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza με τον κ. Γεωργάκο, μας είπε πως δεν πρόκειται για κάτι σημαντικό, αλλά έγινε κατόπιν μίας συνταξιοδότησης και εισηγήσεων ορισμένων να αλλάξουν πόστα. Υποστήριξε επίσης πως η διοίκηση του Νοσοκομείου είναι εν αναμονή του σχεδίου νόμου, που θα δώσει οριστική λύση στο θέμα των προϊσταμένων. “Είναι θέματα εσωτερικής κατανομής”, μας είπε ο κ. Γεωργάκος.

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα atpreveza.gr 

Προηγούμενο άρθρο«Κραυγή αγωνίας» από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Αγρινίου
Επόμενο άρθροΔημόσιος τομέας: Αλλάζοντας το παράδειγμα