Α. Ξανθός: Πληρωμή των νυκτερινών Κυριακών μέσα στον Ιούνιο

28

Με μια δήλωσή του, που κυκλοφόρησε σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός προσδιόρισε τον χρόνο καταβολής των δεδουλευμένων Κυριακών – Νυκτερινών και Αργιών των εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ανέφερε ότι «Άμεσα θα προχωρήσει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων ενώ η αποπληρωμή των δικαιούχων θα γίνει μέσα στον Ιούνιο».

Στη δήλωσή του επίσης αναφέρει ότι έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) «με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών/νυχτερινών/ εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015 καθώς και των εφημεριών των γιατρών στα Πανεπιστημιακά και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία»

Επισημαίνουμε εδώ ότι η σχετική ΚΥΑ δεν έχει ακόμα δει το φως της δημοσιότητας και δεν έχει δημοσιευτεί όπως απαιτείται στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Είναι γνωστό ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχαν σοβαρές αντιδράσεις για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν τόσο στη ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης όσο και στην έκδοση της ΚΥΑ. Φαίνεται όμως ότι πρώτες κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σε Νοσοκομεία και ο κίνδυνος γενίκευσης τους,  έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο προκειμένου να υπάρξει η δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΜΕΤΑ:Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σωματείο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου για να μην περάσει το κλίμα τρομοκρατίας