Αμαλιάδα: Μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση για τη σωτηρία του νοσοκομείου

59

Μεγάλη κινητοποίηση σήμερα του λαού της Αμαλιάδας ενάντια στην υποβάθμιση και συρρίκνωση του νοσοκομείου της πόλης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο στην οποία ανταποκρίθηκαν συσσωμοι οι τοπικοί φορείς της πόλης.

Η συγκέντρωση ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη όλα τα τελευταία χρόνια, αφού χιλιάδες λαού συμμετείχαν σε αυτή.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την τοπική ιστοσελίδα http://amaliadanews.gr/ για την κινητοποίηση

Αμαλιάδα: Ισχυρές φωνές διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας -Μεγάλη η συμμετοχή του λαού…(foto+video)

Όλοι οι πολίτες, ο εμπορικός κόσμος, οι επιστημονικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς της Βόρειας Ηλείας και όλη η αγορά της Αμαλιάδας συμμετείχαν δυναμικά στην μεγάλη κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου, από τις 11:30πμ έως και τις 1:30μμ στο χώρο του Νοσοκομείου και εν συνεχεία στο κέντρο της πόλης.

Φωνές διαμαρτυρίας ακούγονταν από παντού… φωνές ενωμένες και αποφασισμένες να σταθούν εμπόδιο στις αποφάσεις της 6ης ΥΠΕ, οι οποίες θέλουν υποβαθμισμένο το Νοσοκομείο της πόλης μας…

Ένα Νοσοκομείο που εδώ και δεκαετίες αποτελεί σημαντικό κόμβο παροχής υπηρεσιών υγείας, όχι μόνο για την πόλη της Αμαλιάδας, αλλά για ολόκληρη την Βόρεια Ηλεία. Είχε πάντα εργαζομένους -γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό- που αγαπούσαν τη δουλειά τους, προσφέροντας ζωή στο συνάνθρωπο και τώρα οι ίδιοι στέκουν αντιμέτωποι με μια απόφαση αντίθετη σε κάθε λογική.

Η αγορά νέκρωσε… με τους καταστηματάρχες να κλειδώνουν τα μαγαζιά τους, ως δείγμα διαμαρτυρίας και ισχυρής αντίδρασης. Μόνο ορισμένα καφέ δεν θέλησαν να συμμετάσχουν, ωστόσο όμως η κινητοποίηση αυτή ήταν μεγάλη, με το λαό να αντιτάσσεται κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας.

Ας ελπίσουμε πως θα εισακουστούν οι φωνές του λαού και η απόφαση αυτή θα ανακαλεστεί, αφήνοντας το Νοσοκομείο μας ως έχει ή ακόμη πιο ενισχυμένο.

Aξίζει να σημειωθεί, πως στην μεγάλη αυτή κινητοποίηση δεν έδωσαν το παρόν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή λαοθάλασσα στο συλλαλητήριο της Αμαλιάδας, απέδειξε ότι η αποφασιστικότητα της κοινωνίας, μπορεί να γκρεμίσει τα τείχη των αριθμών και της αδιαφορίας.
Η κοινή απαίτηση και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρα: αναβάθμιση και όχι κατάργηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
Το Νοσοκομείο είναι η ζωή μας, και τη ζωή μας δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν».

Προηγούμενο άρθροΣωματείο Σισμανόγλειου: Τα εργολαβικά συμφέροντα απειλούν ανενόχλητα
Επόμενο άρθροΗ υποβάθμιση και η απαξίωση των παροχών δημόσιας υγείας οδηγεί τους Ικαριώτες στην «αγκαλιά» των ιδιωτών