Διοίκηση Νοσοκομείου Άρτας: «Mea culpa» η χορήγηση αδειών στους συμβασιούχους έργου!

29

Οι μάσκες έπεσαν στο Νοσοκομείο της Άρτας  αφού η Διοίκηση  «παίρνει πίσω» το δικαίωμα   χορήγησης  κανονικής και αναρρωτικής άδειας στους εργαζόμενους που υπέγραψαν συμβάσεις έργου στην καθαριότητα του Νοσοκομείου.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι η Διοίκηση καλεί προφορικά τους εργαζόμενους να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους από τις συμβάσεις μίσθωσης έργου που είχαν υπογράψει, οι οποίες περιείχαν το δικαίωμα  χορήγησης κανονικών και αναρρωτικών αδειών  και να υπογράψουν νέες με απαλοιφή αυτών  των όρων.  Μάλιστα οι εργαζόμενοι πιέζονται μέσω  διαρροών να αποδεχτούν την υπογραφή των νέων συμβάσεων  που περιλαμβάνουν  δυσμενέστερους όρους γι’ αυτούς με το επιχείρημα ότι αν δεν υπογράψουν, οι παλιές δεν θα ισχύουν και θα κινδυνεύσουν να απολυθούν.

Το επιχείρημα για την περικοπή των κανονικών και αναρρωτικών αδειών είναι ότι αυτές δεν είναι νομοθετημένες και πιθανότατα οι εργαζόμενοι δεν θα  πληρωθούν  αφού οι υπηρεσίες παρέδρου δεν θα εγκρίνουν τα σχετικά εντάλματα.

Για το θέμα σήμερα επιχείρησε να κάνει παρέμβαση το τοπικό σωματείο μαζί με την διοίκηση του τοπικού εργατικού κέντρου χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού η Διοίκηση δεν δέχτηκε την αντιπροσωπεία.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει στον «αέρα»  το θέμα της χορήγησης των κανονικών και αναρρωτικών αδειών στους εργαζόμενους με συμβάσεις έργου  αφού η σχετική εγκύκλιος  του υπουργείου υγείας δεν στηρίζεται σε καμία νομοθετική ρύθμιση.

Τα προβλήματα σχετικά με τις συμβάσεις έργου έχουμε τονίσει ότι είναι τεράστια και βέβαια δεν αντιμετωπίζονται με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της Κυβέρνησης και του Υπ. Υγείας που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες αυτών των εργαζομένων.

Ο αγώνας για την κατάργηση των εργολαβιών, την επαναφορά των υποστηρικτικών υπηρεσιών στο δημόσιο, με μόνιμο προσωπικό που θα εργάζεται με σταθερές εργασιακές σχέσεις και πλήρη δικαιώματα θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν.

 ΥΓ   Καλούμε την ηγεσία του ΑΡΜΑτος, που πριν από δυο μέρες κατηγόρησε  το ΜΕΤΑ Υγειονομικών  ότι δεν αναγνωρίζει  ότι έχει κατοχυρωθεί από την κυβέρνηση το δικαίωμα στην κανονική και αναρρωτική άδεια,  μετά από αυτήν την εξέλιξη να πάρει θέση.

Προηγούμενο άρθροΔεν επαρκούν οι προσλήψεις για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
Επόμενο άρθροΣωματείο Φλέμιγκ: Ακόμα χαλασμένος ο Αξονικός του Σισμανογλείου!