Αγιά Λάρισας: Στον πάγο (κυριολεκτικά) το Κέντρο Υγείας

42

Ακόμα μία πράξη στο δράμα της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας τον καιρό των μνημονίων, παίζεται αυτές τις μέρες στην Αγιά με πρωταγωνίστρια την 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας). Το Κέντρο Υγείας εδώ και αρκετές μέρες δεν μπορεί να προμηθευτεί πετρέλαιο λόγω χρεών, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται ιδιωτικά -και ανεπαρκή- θερμαντικά μέσα που κουβαλούν οι εργαζόμενοι από τα σπίτια τους.

Όπως περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του κέντρου Βασίλης Χάμος, σήμερα πέρασα από την 5η ΥΠΕ, ώστε να πάρω τουλάχιστον μια έγκριση για να βάλω 1 τόνο πετρέλαιο για αύριο. Μέχρι τώρα πετρέλαιο δεν είχαμε. Ο κ. Χάμος μίλησε επίσης για μια διαδικασία κεντρικής προμήθειας πετρελαίου με ευθύνη της ΥΠΕ, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Κάποιος “κακόπιστος” θα μπορούσε να παρατηρήσει ότι οι υπεύθυνοι περιμένουν το καλοκαίρι που οι τιμές θα έχουν πέσει. Επειδή όμως δεν είμαστε κακόπιστοι, παραθέτουμε από τη freemeteo τις θερμοκρασίες ημέρας της όμορφης θεσσαλικής κωμόπολης κατά τις τελευταίες μέρες και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του:

Τρίτη 29/11: 5 έως 6 °C

Τετάρτη 30/11: 3 έως 5 °C

Πέμπτη 1/12: -4 έως 5 °C

Προηγούμενο άρθροKατά 119 εκατομμύρια ευρώ είναι μειωμένες οι δαπάνες για την Υγεία στον προϋπολογισμό του 2017 (πίνακας)
Επόμενο άρθροΤο 80% των ασθενών δηλώνει ότι αυξήθηκε η οικονομική επιβάρυνσή του στην Υγεία