Δυναμική και ογκώδης η απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα

38

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, μπροστά στο κτήριο της Βουλής (όπου διαδηλωτές πλησίασαν μέχρι το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη), η απεργιακή πορεία των συνδικάτων ενάντια στο 4ο μνημόνιο, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής πανεργατικής απεργίας. Στην πορεία συμμετείχε με δικό του μπλοκ και το ΜΕΤΑ. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Άρτα και άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, το απεργιακό «παρών» έδωσαν χιλιάδες δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, όπως επίσης και άλλοι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς. Από τον κόσμο της εργασίας, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δικαστικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι των κεντρικών υπουργείων, ασφαλιστικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες, στις εφορίες, στα ασφαλιστικά ταμεία, το προσωπικό του χρηματοπιστωτικού τομέα κλπ.

Να σημειωθεί πως αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν κηρύξει συμβολαιογράφοι και δικηγόροι, ενώ σήμερα ξεκινά η νέα 48ωρη απεργία των ναυτεργατών. Αύριο, επίσης, απεργούν εκ νέου οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη 19 Μάη, ημέρα ψήφισης του 4ου μνημονίου, στις 6.30 μμ, στο Σύνταγμα. Σχετικό κάλεσμα έχουν απευθύνει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ και το ΜΕΤΑ, καθώς και ο Μίκης Θεοδωράκης και πνευματικοί άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ergasianet

Προηγούμενο άρθροΜανουσάκης: Η λύση λέγεται αντίσταση, λαϊκός ξεσηκωμός
Επόμενο άρθροΣε νέο αγωνιστικό ραντεβού καλούν Μίκης και ΑΔΕΔΥ