Ρίο: Νοσηλεία σε συνθήκες… Σαχάρας!

38

Ψήνονται εν μέσω καύσωνα οι νοσηλευόμενοι σε διάφορες κλινικές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Τι και αν ο υδράργυρος φλερτάρει με τους 40 βαθμούς Κελσίου, τα κλιματιστικά σε πολλά δωμάτια και κλινικές δε λειτουργούν, με αποτέλεσμα ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό να ζουν σε συνθήκες… υποσαχάριας χώρας!

Μπορεί από τα τέλη Ιουνίου να έχει γίνει γνωστό ότι τα νοσοκομεία στη χώρα βράζουν, καθώς σε πολλά ο κλιματισμός δε λειτουργεί, όμως ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα για την επισκευή ή συντήρησή τους! Οι φωτογραφίες του άρθρου έχουν τραβηχτεί από τους ίδιους τους συνοδούς, αλλά και ασθενείς που υποφέρουν εκτός των άλλων από την αφόρητη ζέστη στους θαλάμους τους. Έχουν φωτογραφήσει τους ανεμιστήρες σε διαφορετικά δωμάτια για να δείξουν πόσο έντονο είναι το πρόβλημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο, όπου οι ασθενείς προσπαθούν να βρουν την υγειά τους εν μέσω καύσωνα. Ο πρόεδρος των συνταξιούχων της Ζακύνθου, Διονύσης Κόμης, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο πλευρό της ηλικιωμένης μητέρας του, η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική. Η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο ίδιος και η ηλικιωμένη γυναίκα, είναι απερίγραπτη. Προοσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αφόρητη ζέστη με την ενοίκιαση ανεμιστήρα, αλλά και πάλι αναδεύουν το ζεστό αέρα!

Οπως δήλωσε ο κ. Κόμης στο thebest.gr και στο ΙΟΝΙΑΝ, η ίδια εικόνα επικρατεί και σε άλλους θαλάμους και κλινικές του νοσοκομείου. Μάλιστα αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των ασθενών και των συνοδών, καθώς το να βρει κάποιος δωμάτιο με κλιματιστικό που δουλεύει, αντιστοιχεί με… τζακ ποτ στο τζόκερ!

Κάτω από τις ίδιες συνθήκες, φυσικά, εργάζεται και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, με τις συνθήκες αυτές να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο το έργο τους.

Αντίστοιχα προβλήματα στην ευρύτερη περιχή έχουν εντοπιστεί και στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Λευκάδας και στην Αμαλιάδα.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Προηγούμενο άρθροΗ ατζέντα του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή ενόψει της συνεδρίασης της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ
Επόμενο άρθροΣκιάθος: Πληρώνουν από την τσέπη τους για να έχουν ασθενοφόρο