Διευρύνει τη δυνατότητα προσλήψεων με μπλοκάκια στα Νοσοκομεία η κυβέρνηση

96

Με νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται ως άρθρο 44 στο σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια υγεία (δείτε ΕΔΩ), η κυβέρνηση διευρύνει τη δυνατότητα των Νοσοκομείων να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με δελτία απόδειξης παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια) προσθέτοντας πάρα πολλές ειδικότητες εργαζομένων.

Ενώ η αρχική ρύθμιση του ν. 4058/2012 αναφερόταν μόνο σε ιατρούς ψυχιάτρους, ιατρούς παθολόγους ή και γενικούς ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, τώρα η κυβέρνηση προσθέτει και τη δυνατότητα των Νοσοκομείων να προσλαμβάνουν με μπλοκάκι και ιατρούς κάθε ειδικότητας, Ακτινοφυσικούς, Ψυχολόγους, Νοσηλευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνιολόγους, ΤΕ Ραδιολογίας Ακτινολογίας, ΔΕ Χειριστών – Εμφανιστών, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων,  ΔΕ Τεχνικών (ηλεκτρολόγων, υδραυλικών – θερμοϋδραυλικών) , ΤΕ  διοίκησης μονάδας υγείας, ΤΕ διοικητικού Λογιστικού, ΠΕ Φαρμακοποιών, ΔΕ Βοηθών Φαρμακοποιών και  ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Μετά από αίτημα των διοικητικών συμβουλίων των Νοσοκομείων και έγκριση από τον Υπουργό Υγείας, τα Νοσοκομεία θα μπορούν να προβαίνουν σε προσκλήσεις ενδιαφέροντος και να προχωρούν σε προσλήψεις με καθεστώς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) σε όλες τις παραπάνω ειδικότητες, χωρίς κριτήρια και έλεγχο από το ΑΣΕΠ.

Διευρύνεται λοιπόν έτσι  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ η χρήση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα στο χώρο της υγείας, λογική απόλυτα νεοφιλελεύθερη που δεν απέχει καθόλου από όσα υποστηρίζουν και  η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

 

Αποδεικνύεται επίσης στην πράξη ότι οι περίφημες μόνιμες προσλήψεις για τις οποίες περηφανεύεται κάθε τόσο το τρίο Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης είναι σκόνη στον άνεμο και επί της ουσίας η κυβέρνηση προσπαθεί με τη χρήση κυρίως ελαστικών σχέσεων εργασίας να καλύψει τα μεγάλα κενά στο χώρο της υγείας, αποφεύγοντας να έρθει σε αντιπαράθεση με την τρόικα που απαιτεί όλο και μικρότερο δημόσιο τομέα.

Τέλος είναι τεράστια υποκρισία οι ίδιοι που κατηγορούν τους προηγούμενους για σκάνδαλα στις προσλήψεις στο Ντυνάν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ, να συνεχίζουν να κάνουν εκατοντάδες προσλήψεις στα Νοσοκομεία, στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στο Νοσοκομείο Σαντορίνης με μπλκάκια και χωρίς κριτήρια και έλεγχο των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ.

Προηγούμενο άρθροΚουτσοδόντης: Λίγο-πολύ αναμενόμενο το συμβάν στη Χίο
Επόμενο άρθροΣοβαρά προβλήματα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων