Έντρομη η κυβέρνηση πιάνεται από τα μαλλιά και εκβιάζει για να περάσει την “αξιολόγηση”

35

Με μια εκβιαστική τροπολογία προσπαθεί να “απαντήσει” η Κυβέρνηση στην καθολική σχεδόν συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή των εργαζομένων στο Δημόσιο που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από την μνημονιακή υποχρέωση για “αξιολόγηση”. Με την τροπολογία αυτή τάζει, και την ίδια ώρα απειλεί και εκβιάζει εργαζόμενους και όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης.  Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποκρύψει το γεγονός ότι έσπασε τα μούτρα της και να δώσει ένα μήνυμα ότι έτσι μπορεί πάρει την ρεβάνς. Είχε προηγηθεί η εγκύκλιος για την κινητικότητα με την οποία η κυβέρνηση οπισθοχώρησε και αποσύνδεσε την κινητικότητα από την αξιολόγηση.

Χτύπησε όμως λάθος πόρτα. Τόσο η απαράδεκτη τροπολογία όσο και η υποχώρηση στο θέμα της κινητικότητας δείχνουν ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται με την “πλάτη στον τοίχο” αφού οι εργαζόμενοι πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τα μνημονιακά φύλα αξιολόγησης.

Η απάντηση για μια ακόμα φορά από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο θα είναι το ίδιο αποφασιστική. Καμιά συμμετοχή στην ψευτοαξιολόγηση που μοναδικό στόχο έχει την διάλυση του δημοσίου, την εκχώρηση των υπηρεσιών σε ιδιώτες, την δημιουργία μιας δεξαμενής “μετρίων υπαλλήλων” για να περάσει η μισθολογική κατηγοριοποίηση και η δημιουργία στρατιάς “υπάκουων” εργαζομένων.

Έτσι μόνο μπορεί να πραγματοποιηθεί ο στόχος για μετατροπή των εργαζομένων στο δημόσιο σε όργανα εφαρμογής των αντιλαϊκών και μνημονιακών πολιτικών που έχουν συνομολογήσει όλες οι μνημονιακές δυνάμεις με την τρόικα.

Η Απεργία – Αποχή από την “αξιολόγηση” συνεχίζεται.

Ο εκβιασμός της Κυβέρνησης δεν θα περάσει.

Αγώνας μέχρι τη Νίκη!

Προηγούμενο άρθροΑΠΟΦΑΣΗ Γενικού Συμβουλίου ΜΕΤΑ (03-09-17)
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών για τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη