Τραυματισμοί από πτώση ασανσέρ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

48

Σοβαρό ατύχημα σε ασανσέρ συνέβη χθες 2-11-17 στο παλαιό κτίριο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Το ατύχημα συνέβη όταν κόπηκε ο ιμάντας του ασανσέρ το οποίο υποχώρησε δύο ορόφους και βρέθηκε από το ισόγειο στο 2ο υπόγειο.

Μέσα βρίσκονταν δύο συνοδοί, ένας τραυματιοφορέας και μία χειρίστρια ιατρικών μηχανημάτων. Από την πτώση υπήρξαν και τραυματισμοί χωρίς ευτυχώς κάποιος να από όσους μετέφερε το ασανσέρ να κινδυνεύσει σοβαρά.

Τα ασανσέρ και στα δύο κτίρια του ΑΧΕΠΑ λόγω παλαιότητας έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνές βλάβες και ασθενείς και προσωπικό να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ επισημαίνει διαρκώς το πρόβλημα στις διοικήσεις του Νοσοκομείου χωρίς δυστυχώς αυτό να έχει αντιμετωπιστεί.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από συνδικαλιστές του Νοσοκομείου με τα ίδια ασανσέρ μεταφέρονται ασθενείς, σκουπίδια και τρόφιμα γεγονός απαράδεκτο και επικίνδυνο για την λειτουργία του Νοσοκομείου.

Είναι προφανές ότι έλλειψη κονδυλίων για την συντήρηση και την ανανέωση παλιών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού στα Νοσοκομεία είναι η βασική αιτία αυτών των προβλημάτων. Αν αυτό συνδυαστεί και με την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια είναι σίγουρο ότι τέτοια ατυχήματα θα συνεχίσουν να είναι στην ημερήσια διάταξη.

Μέχρι σήμερα 3-11 το μεσημέρι δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του Νοσοκομείου ή του Υπ. Υγείας για το ατύχημα.

Το γεγονός καταγγέλει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ.

Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου

 

 

Προηγούμενο άρθροΒελτιώνεται η κατάσταση στην υγεία
Επόμενο άρθροΜέτωπο απέναντι στο «φακελάκι» και την εμπορευματοποίηση της υγείας