Υποχρεωτική αυτολογοκρισία στο ΕΚΑΒ με… εντολή διευθυντού

46

Την ημέρα πριν την κατάθεση του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου, με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να χτυπήσει τους εργατικούς αγώνες, επέλεξε η διεύθυνση της 6ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ (Ανατ. Μακεδονία) για να επιβάλει καθεστώς προληπτικής λογοκρισίας στο προσωπικό.

Με μία πρωτόγνωρου περιεχομένου εντολή του διευθυντή, η οποία εκδόθηκε στις 9 Γενάρη και αποκαλύφθηκε από τον ιστοχώρο EΚΑΒnews, οι εργαζόμενοι προειδοποιούνται ότι «απαγορεύεται αυστηρά» να σχολιάζουν «θέματα και προβλήματα» του ΕΚΑΒ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη δε περίπτωση μη συμμόρφωσης «θα κινείται άμεσα πειθαρχική διαδικασία» (ολόκληρο το έγγραφο παρατίθεται στο τέλος του άρθρου).

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ αναφέρει μεταξύ άλλων:

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις οι οποίες παραπέμπουν στην περίοδο πριν το 1974. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του Παραρτήματος ΕΚΑΒ-6  (Καβάλας, Δράμας και Σερρών). Είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε σε κάθε πειθαρχική κίνηση εις βάρους τους.

Καλούμε τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και τον αν. υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη, άμεσα με εντολή τους να ανακαλέσουν το έγγραφο-διάταγμα του διευθυντή ΕΚΑΒ-6 Καβάλας. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει χώρο και λειτουργία στο ΕΚΑΒ. Μία ευνοούμενη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν λειτουργεί  με διατάγματα.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο Σωματείο του ΓΝ Λαμίας για τα πρόσφατα κρούσματα βίας
Επόμενο άρθροΚάλεσμα ΜΕΤΑ για τις απεργιακές συγκεντρώσεις