Εκτός από τον ιμπεριαλισμό, υπάρχει και το… Υπουργείο Μοναξιάς

71

Η γενιά του ’68 φώναζε ότι «εκτός από τον ιμπεριαλισμό, υπάρχει και η μοναξιά». Από χθες, στη Βρετανία, εκτός από τον ιμπεριαλισμό υπάρχει και το… Υπουργείο Μοναξιάς!

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διόρισε υπουργό Μοναξιάς, για να συνεχίσει το έργο της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ που δολοφονήθηκε από ακροδεξιό εξτρεμιστή το 2016. Έργο της δολοφονηθείσας βουλευτίνας ήταν να αντιμετωπίσει τη μοναξιά που βιώνουν περισσότεροι από 1 στους 10 Βρετανούς και Βρετανίδες, το οποίο πλέον αναλαμβάνει η Τρέισι Κράουτς παράλληλα με τα καθήκοντα που έχει ήδη, εκείνα του υπουργείου Αθλητισμού.

Η Κράουτς αναμένεται να σχεδιάσει μια στρατηγική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που οι έρευνες δείχνουν ότι συνδέεται με την άνοια, την πρόωρη θνησιμότητα και την υπέρταση. Είναι χαρακτηριστικό πως –σύμφωνα με τις έρευνες- οι περισσότεροι Βρετανοί ηλικίας άνω των 75 ετών ζουν μόνοι τους, και περίπου 200.000 ηλικιωμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν συνομιλήσει με κάποιο φίλο ή συγγενή τους για τουλάχιστον έναν μήνα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς, οι περισσότεροι γιατροί δέχονται 1 έως 5 ασθενείς την ημέρα, οι οποίοι τους επισκέπτονται κυρίως γιατί αισθάνονται μοναξιά.

Η Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Μοναξιάς στη Βρετανική Κοινωνία που είχε ιδρύσει η 41χρονη Κοξ λίγο πριν από τη δολοφονία της, είχε ζητήσει τον ορισμό ενός υπουργού που θα αναλάβει την κυβερνητική δράση.

ΠΗΓΗ: Ταξικός Αποστάτης, ergasianet

Προηγούμενο άρθροΑλαλούμ με την καταγραφή των εξετάσεων στα νοσοκομεία
Επόμενο άρθροΜυτιλήνη: Ασθενής γκρεμίζει τη σπέκουλα κατά του προσωπικού