Άρτα: Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι στο Νοσοκομείο

50

Δίωρη Στάση Εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι πραγματοποίησαν σήμερα, μετά από απόφαση του τοπικού Σωματείου,  οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση στο Νοσοκομείο Άρτας διαμαρτυρόμενοι για μη πληρωμή για μια ακόμα φορά των δεδουλευμένων τους.

Στην κινητοποίηση και τη στάση εργασίας η συμμετοχή των εργαζόμενων στην καθαριότητα και την εστίαση ήταν μαζική ενώ δίπλα στους συμβασιούχους βρέθηκαν και αρκετοί εργαζόμενοι από το μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου.

Όπως είναι γνωστό, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση του Νοσοκομείου παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές του χρόνου αφού η υπηρεσία παρέδρου θεωρεί τις συμβάσεις παράνομες και αρνείται να υπογράψει τα σχετικά εντάλματα πληρωμής.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι μέσα από τις ατομικές συμβάσεις οι εργαζόμενοι στις υποστηρικτικές υπηρεσίες θα “έλυναν” όλα τους τα προβλήματα, δυστυχώς σε μια σειρά νοσοκομεία το ζήτημα της μη καταβολής δεδουλευμένων συνεχίζεται. Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με την εργασιακή ανασφάλεια που αντιμετωπίζει αυτό το τμήμα των εργαζομένων λόγω της λήξης των συμβάσεων στα τέλη του 2018 ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Βέβαια ακόμα και αυτές οι ατομικές συμβάσεις αφορούν την μειοψηφία των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων αφού στις περισσότερες περιπτώσεις οι εργολάβοι” ζουν και βασιλεύουν”.

Η πρόταση που από την πρώτη στιγμή είχε καταθέσει το ΜΕΤΑ Υγειονομικών για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και η επανασύσταση των οργανικών θέσεων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες είναι η λύση που αντιμετωπίζει οριστικά το πρόβλημα. Δυστυχώς αυτή η πρόταση αρχικά αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα από αρκετές συνδικαλιστικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα η πρόταση αυτή απορρίφθηκε τόσο από την κυβέρνηση όσο  και από τον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό που αντιμετωπίζουν αυτούς τους εργαζόμενους ως ομήρους και επιδιώκουν να τους χρησιμοποιήσουν ως εκλογική πελατεία.

Σήμερα η πρόταση αυτή έρχεται στο προσκήνιο και θέτει επί τάπητος την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και την κατάκτηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Στην κινητοποίηση, πέρα από τοπικούς φορείς και συνδικάτα της περιοχής, την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων εκδήλωσε ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος  Χουντής που περιοδεύει στην περιοχή.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Δείτε Video για την κινητοποίηση από το ARTATV

Σε έγγραφο που απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων στην Διοίκηση αναφέρει:

Θέμα : «Στάση εργασίας προσωπικού νοσοκομείου και ΚΥ Άρτας»

Σας γνωρίζουμε ότι μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου στις 2/4/2018 αποφασίστηκε να προκηρυχθεί Στάση εργασίας του συνόλου του προσωπικού του νοσοκομείου και των ΚΥ Άρτας για τη Μ. Τετάρτη 4/4/2018 και από τις 10πμ έως 12μμ με κύριο αίτημα διεκδίκησης την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων του προσωπικού της εστίασης και της καθαριότητας του νοσοκομείου.

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο θα λειτουργεί με ευθύνη του συλλόγου με το αντίστοιχο προσωπικό ασφαλείας όπως αυτό ορίζεται από με το άρθρο 21, παράγραφος 2, υποπαράγραφο 13 του Νόμου 1264/1982.

 ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Προηγούμενο άρθροΚάτω τα χέρια απ’ το ανθυγιεινό – συγκέντρωση 3 Απριλίου
Επόμενο άρθροΠρόταση του ΜΕΤΑ για το διεκδικητικό – αγωνιστικό πλαίσιο στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ