Εκδόθηκε ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ

47

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος συζητήθηκε αιφνιδιαστικά στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και ψηφίστηκε παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας την περασμένη εβδομάδα.

Ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας ο οποίος έχει ξεσηκώσει προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και ψηφίστηκε εσπευσμένα από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ παρά το γεγονος ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σ. Μπερσίμης ήταν απών. Αποτελεί μάλιστα μέρος των μνημονιακών προαπαιτουμένων που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της Δ’ αξιολόγησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντιδράσεις προκλήθηκαν τόσο από τα άτομα με Διαβήτη που διαμαρτύρονται για νέες περικοπές σε αναλώσιμα υλικά, περιορισμούς στην πρόσβαση και συμμετοχή σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα, όσο και η ΕΣΑμεΑ.

Προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις υπήρξαν συναντήσεις του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη με φορείς ασθενών και δηλώσεις ότι θα υπάρξουν “διορθώσεις”.

Είναι προφανές ότι ο νέος κανονισμός ο οποίος μέχρι σήμερα δεν είχε δημοσιοποιηθεί είναι ένα ακόμα εργαλείο για να μπουν και νέοι περιορισμοί στην πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και να μεταφέρει και άλλα βάρη στις τσέπες των πολιτών.

Ο νέος κανονισμός

Προηγούμενο άρθρο“Θέσεις ευθύνης” ή το μακρύ χέρι των διοικήσεων και της κυβέρνησης;
Επόμενο άρθρο“Άνθρακες ο θησαυρός” η συνάντηση με το ΓΓ Υγείας για τους ΔΕ Νοσηλευτές