“Κάθοδος” στην Αθήνα των απλήρωτων για 6 μήνες συμβασιούχων της Άρτας

31
Αξιολόγηση

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που απέναντι στις Κασσάνδρες και τα κυβερνητικά παπαγαλάκιααπέναντι στις πιέσεις αυτών που απλά θέλουν να διατηρήσουν τις τοποθετήσεις τους στην διοικητική ιεραρχία, άκουσαν την φωνή της συνείδησης τους και συμμετείχαν φέτος, με καλύτερους όρους, στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Η διαδικασία της αξιολόγησης βρίσκεται στα τελευταία στάδια αλλά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της απλά έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτά που σαν Σύλλογος Εργαζομένων έχουμε από την αρχή καταγγείλει: αξιολόγηση χωρίς κανένας εργαζόμενος να έχει καθηκοντολόγιο ή περίγραμμα εργασίας, από τοποθετημένους «αξιολογητές» Α και Β και με τις διαδικασίες κρίσεων να μην γίνονται ποτέ, αξιολόγηση που θέλει να φορτώσει στην πλάτη των απλών εργαζόμενων τα προβλήματα του δημοσίου, σε ένα περιβάλλον περικοπώνσυνταξιοδοτήσεων και μη προσλήψεων, αξιολόγηση που φέτος για πρώτη φορά, συνδέει άμεσα και με ηλεκτρονικό τρόπο την εργασιακή κατάσταση των εργαζόμενων με την αντίστοιχη οικονομική τους θέση, αξιολόγηση που θα χρησιμοποιηθεί για την μελλοντική κινητικότητα αναγκαστική ή μη, αξιολόγηση που έχει σαν κύριο στόχο την δημιουργία ενός επιτελικού κράτους που δεν «χωράμε» όλοι σαν εργαζόμενοι σε αυτό.

Αξιολόγηση που η κυβέρνηση επιδίωξε, κατά δική της ομολογία, να γίνει φέτος «γρήγορα και οπωσδήποτε», προκειμένου να μπορεί στις 21 Ιούνη να «περάσει» αυτή την δική της αξιολόγηση από τους πιστωτές, την τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε αυτές τις πολιτικές με όλες μας τις δυνάμεις, θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενουςσε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί το αποτέλεσμα της «αξιολόγησης», εις βάρος τους κι εναντίον τους.

Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να απεργούμε και να διεκδικούμε τα αιτήματα μας.

Προσωπικό Καθαριότητας και Σίτισης

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας και σίτισης παραμένουν απλήρωτοι έχοντας μπει στον 7oμήνα.

Οι εργαζόμενοι των 4ωρων και 6ωρων, οι εργαζόμενοι των 400 ευρώ, οι εργαζόμενοι που, επί 24ωρης βάσης, κρατάνε καθαρό το Νοσοκομείο και πηγαίνουν φαγητό στους ασθενείς, αυτοί οι εργαζόμενοι, έρχονται κάθε μέρα για δουλειά και είναι απλήρωτοι από την 1/1/2018.

Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία της επικοινωνιακής πολιτικής του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης, που πήρε ένα δίκαιο αίτημα, το «Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία», και το έκανε κουρελόχαρτο και «οργισμένες» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στην ουσία υλοποιεί μια πολιτική που κάθε άλλο παρά διώχνει τους εργολάβους!

ΕΜΕΙΣ λέμε «Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» και το εννοούμε!

Ζητάμε να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις για το προσωπικό αυτό στον οργανισμό του Νοσοκομείου, ζητάμε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες όπως κι αυτές της Τεχνικής Υπηρεσίας που έχει ακόμη εργολάβο για την συντήρηση των ΗΜ εγκαταστάσεων, ζητάμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ζητάμε να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα και στην σίτιση σε αορίστου χρόνουζητάμε την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή των δεδουλευμένων!

Αυτά όμως ΔΕΝ τα νομοθετεί η κυβέρνηση! Αντίθετα, με τις αλλεπάλληλες νομοθετικές της ρυθμίσεις για το θέμα αυτό έχει καταφέρει να έχει σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους και να τους πουλάει εκδούλευση και φύκια για μεταξωτές κορδέλες, κάνοντας κι εμπόριο ελπίδας!

Ταυτόχρονα η δικαστική εξουσία, το Ελεγκτικό Συνέδριο, με τη σειρά του και βρίσκοντας επιχειρήματα κι αφορμές από το σαθρό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης, ΔΕΝ βγάζει αποφάσεις, ΔΕΝ εγκρίνειτις δαπάνες, κι από το Μάρτιο του 2018, έχει την υπόθεση αυτή σε κάποια συρτάρια!

Βέβαια δεν ζουν όλοι αυτοί – Υπουργοί κι δικαστές- με 400 ευρώ!

Επικουρικό προσωπικό

Την εβδομάδα που μας πέρασε και μετά την δημοσιοποίηση του σκεπτικού των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το επικουρικό προσωπικό των Νοσοκομείων με βάση το οποίο οι συνάδελφοι οδηγούνται στην απόλυση, η κυβέρνηση κατέθεσε και ψήφισε μια μνημειώδη τροπολογία που αφορά μόνο στο επικουρικό προσωπικό πλην του ιατρικού.

Πέραν των λαθών και των παραβλέψεων της ίδια της τροπολογίας, π.χ. αναφέρεται ΜΟΝΟ στην απόφαση 305/2017 του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά συγκεκριμένο Νοσοκομείο κι όχι στο σύνολο των περιπτώσεων, πέραν του ότι είναι «κατώτερη» ακόμη και παρόμοιων κυβερνητικών παρεμβάσεων, όπως η αντίστοιχη προκήρυξη 3Κ/2018 για το προσωπικό καθαριότητας στους ΟΤΑ, πέραν του ότι διαχωρίζει το ιατρικό από το υπόλοιπο προσωπικό με τους επικουρικούς γιατρούς αυτών των προκηρύξεων να βλέπουν άμεσα το δρόμο της απόλυσης, ουσιαστικά νομοθετεί με βάση δυο εκλογικές ημερομηνίες: το τέλος του Οκτώβρη του 2018 και το τέλος του Μάη του 2019, στοχεύοντας μόνο στην εκλογική ομηρία και των επικουρικών-συμβασιούχων και των χιλιάδων που θα έχουν κάνει αίτηση στον αντίστοιχο διαγωνισμό!

Έτσι η τροπολογία, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις, δεν προβλέπει:

  1. Καμιά αυξημένη μοριοδότηση για το επικουρικό προσωπικό και παραπέμπει απευθείας στις διατάξεις του ν.2190/94.
  2. Την σύσταση οργανικών θέσεων με νομοθετική ρύθμιση στις περιπτώσεις που είναι καλυμμένες ή έχουν καταργηθεί.
  3. Υποχρεώνει το προσωπικό σε νέες συμβάσεις με ανοικτό το ενδεχόμενο αυτός ο χρόνος να μην προσμετρηθεί ως προϋπηρεσία (κάτι αντίστοιχο ακολουθήθηκε στους ΟΤΑ).
  4. περιέχει ασάφειες που πρέπει να διευκρινιστούν, για την έκταση του προσωπικού που καλύπτει, δηλαδή, αν αφορά το σύνολο του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στα Νοσοκομεία ή μόνο αυτό που συμπλήρωσε 24μηνο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τροπολογία δεν εξασφαλίζει ούτε την πληρωμή, ούτε την παραμονή στην εργασία αυτών που σήμερα εργάζονται, ούτε το σύνολο των εργαζόμενων, αφού δεν ξέρουμε πόσες και ποιες θέσεις θα προκηρυχθούν.

Ζητάμε την μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου, την αύξηση των οργανικών θέσεων για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου και την κάλυψη τουςμε μόνιμο προσωπικό.

Συμμετέχουμε με αυτά τα αιτήματα, στην 24ώρη απεργία και στην κινητοποίηση που έχει προκηρύξει ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 3 Ιουλίου του 201711:30 το πρωί έξω από το Υπουργείο Υγείας. Η μετάβαση στην Αθήνα θα γίνει με λεωφορείο που θα μισθώσει ο Σύλλογος Εργαζομένων.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ των συμβάσεων
σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΠΛΗΡΩΜΗ των δεδουλευμένων ΤΩΡΑ

ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ δουλειά για ΟΛΟΥΣ

ΑΥΞΗΣΗ των δαπανών για την Υγεία
και των προϋπολογισμών των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΑΥΞΗΣΗ οργανικών θέσεων και κάλυψη τους
με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό

Η υγεία ΔΕΝ είναι ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ