Αθώα τα ΜΑΤ, βία, χημικά και δικαστικές διώξεις απέναντι στα συνδικάτα

36

Την ίδια ώρα που οι άνδρες των ΜΑΤ αθωώνονται από το δικαστήριο για το όργιο βίας που ασκήθηκε σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών στις μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον των μνημονίων, ένα νέο κύμα βίας και δικαστικών διώξεων, ενορχηστρωμένο από την κυβέρνηση, δρομολογείται σε βάρος των συνδικάτων.

Οι επιθέσεις από την αστυνομία και οι διώξεις σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών είναι συνεχείς και αποκαλύπτουν την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη σε βάρος των συνδικάτων.

Τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι τα φαινόμενα αυτά γενικεύονται με χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Την παραπομπή της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ σε δίκη με αφορμή την κινητοποίηση για τους συμβασιούχους το 2017 με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Τη χρήση βίας, τη ρίψη χημικών μέσα στη στοά του Υπ. Οικονομικών και την αφαίρεση της ντουντούκας της ΠΟΕΔΗΝ από την αστυνομία για να εξεταστεί ως προϊόν εγκλήματος προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να οξύνει την επίθεση απέναντι σε οτιδήποτε κινείται και αγωνίζεται και αμφισβητεί την μνημονιακή της πολιτική.

Η τακτική αυτή συνοδεύεται και από μια προσπάθεια απαξίωσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αφού υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες αρνούνται ακόμα και να συνομιλήσουν με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που ζητούν συναντήσεις προκειμένου να τους θέσουν τα αιτήματά των εργαζομένων.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα πρέπει τα συνδικάτα να οργανώσουν πιο αποφασιστικά τις αντιστάσεις για να σπάσουν το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που επιχειρεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Να αποκαλύψουν στους εργαζόμενους αυτές τις αντιδημοκρατικές ενέργειες που στόχο έχουν με κάθε μέσο να μείνει αλώβητη η μνημονιακή “κανονικότητα” και να υπερασπιστούν το δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώνουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους.