Δεν ξεχνάμε ούτε εσάς κ. Μητσοτάκη

47

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Αττικό Νοσοκομείο και διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό με την ύπαρξη εκατοντάδων ράντζων που έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης βεβαίως επιμελώς προσπάθησε να αποκρύψει ότι η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που δεν εφαρμόζει μόνο η σημερινή κυβέρνηση αλλά την ακολούθησε και ο ίδιος πιστά ως υπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Δεν είπε βεβαίως κουβέντα για τα 11 Νοσοκομεία που έκλεισε η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος υπηρέτησε, αφαιρώντας από το σύστημα μια ντουζίνα νοσοκομειακές κλίνες.  Δεν μίλησε για τους υγειονομικούς που ο ίδιος ως υπουργός έθεσε σε διαθεσιμότητα. Προσπάθησε να αποκρύψει ότι στην Δυτική Αθήνα που βρίσκεται το Αττικό, με απόφαση της ίδιας κυβέρνησης που συμμετείχε κι αυτός έκλεισε το νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής που συνέβαλε στην αποσυμφόρηση του Αττικού Νοσοκομείου.

Άλλωστε για αυτό το λόγο δεν ζήτησε το άνοιγμα του Νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής, που είναι αίτημα των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων,  αφού σε αυτή την περίπτωση θα ήταν σαν να καταγγέλλει τον ίδιο του τον εαυτό.

Γι’ αυτό και η αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική στην υγεία είναι κάλπικη αφού ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και οι δύο κινούνται μέσα στον μνημονιακό μονόδρομο.

Όμως ο κ. Μητσοτάκης τα γνωρίζει όλα αυτά γι αυτό και οι επισκέψεις του στα νοσοκομεία δεν γίνονται προγραμματισμένα αλλά “αιφνιδιαστικά” προκειμένου να μην βρεθεί μπροστά στην ανάγκη να απολογηθεί για την πολιτική που ακολούθησε.

Ένα πάντως είναι σίγουρο: οι εργαζόμενοι στην υγεία δεν ξεχνούν τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ Ψηφίστηκε η διάταξη που εξαιρεί τις ειδικές θέσεις από την προκήρυξη των 1116 θέσεων
Επόμενο άρθροΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Λίγες μέρες έμειναν…