Μπαράζ κινητοποιήσεων προτείνει το ΜΕΤΑ για τον 13ο και 14ο μισθό

38

Το ΜΕΤΑ επανέφερε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ (Τρίτη 05-02-19) την πρόταση που κατέθεσε στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ (16-01-19) για προγραμματισμό κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα, με αίτημα την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και την αναδρομική καταβολή τους.

Το παραπάνω αίτημα συμπεριλαμβάνεται στο διεκδικητικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ. Αποτελεί, συνεπώς, υποχρέωση της να προχωρήσει στην αγωνιστική και οργανωμένη από το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδίκηση, αντί των προσφυγών στα δικαστήρια.

Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα οι Ομοσπονδίες, τα Σωματεία και όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου βομβαρδίζονται από δικηγορικά γραφεία προς άγραν πελατείας, ενώ πρωτοσέλιδα εφημερίδων και τηλεοπτικά δελτία διαφημίζουν τις δικαστικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί ή είναι υπό έκδοση. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να οργανώσει τη διεκδίκηση των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων του Δημοσίου, το συντομότερο δυνατόν.

Συνεκτιμώντας τη συζήτηση που έγινε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και επειδή το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για το τι θα γίνει, αναφορικά με αυτό το υπερώριμο αίτημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, το ΜΕΤΑ προτείνει τα παρακάτω:

– Έκδοση αφίσας με σύνθημα «Με αγώνα διεκδικούμε την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού».

– Ανακοίνωση – κάλεσμα προς τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

– Πρόγραμμα επαναλαμβανόμενων αγωνιστικών – απεργιακών κινητοποιήσεων:

1ο βήμαΠανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 28/02/19 με απεργιακά συλλαλητήρια στη 1μμ. στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε συνεργασία με τις Οργανώσεις των συνταξιούχων. Στην Αθήνα, η πορεία θα καταλήξει στο Υπουργείο Οικονομικών.

2ο βήμαΠανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 14/03/19.

3ο βήμαΣυλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο 30/03/19 με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

4ο βήμα24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 11/04/19.