Σωματείο ΕΛΠΙΣ: Η Τρομοκρατία και οι απολύσεις συμβασιούχων δεν θα περάσουν

37
Παλαιότερη κινητοποίηση του Σωματείου Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ

Συναδέλφισσες – οι σας καλούμε στη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, για να μπει φραγμός στο αυταρχισμό και την τρομοκρατία της Διοίκησης και με σκοπό να αγωνιστούμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζομένους.

Απαιτούμε από την Διοίκηση σεβασμό και αξιοπρέπεια έναντι των εργαζομένων

Με αφορμή το θέμα της επαναχορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος στις ΤΕ και ΠΕ κατηγορίας της Τεχνικής Υπηρεσίας (Τ.Υ) που παράνομα και αυθαίρετα περικόπηκε και παρά την ανακοίνωση του κ. Διοικητή ότι το θέμα λύνεται, αν’ αυτού διαπιστώσαμε ότι,  χορηγήθηκε τον Φεβρουάριο 2019 και τον επόμενο μήνα εξαιρέθηκε ο Προϊστάμενος ΠΕ κατηγορίας της Τ.Υ χωρίς καμία εξήγηση και απάντηση στα έγραφα μας.

Ο κ. Διοικητής, όχι μόνο δεν κράτησε τον λόγο του, απεναντίας με έγγραφα του συμπεριφέρεται με εμπάθεια, στοχοποιώντας τους εργαζόμενους της Τ.Υ, με προσβλητικό, αυταρχικό και εκφοβιστικό τρόπο, κατηγορώντας τον Ε. Πέτσα για δυστοκία, μετακύληση ευθυνών σε τρίτους. Έφτιαξε μάλιστα και ειδικά έντυπα ζητώντας γραπτή αναφορά και λογοδοσία με πρωτόκολλο, τι κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι της Τ.Υ κάθε μέρα.

Απολύουν τους Συμβασιούχους και Επαναφέρουν

το Μεσαίωνα της εκμετάλλευσης με τα Ιδιωτικά Συνεργεία και τους Εργολάβους

Παρά τις επιδιώξεις μας για διάλογο η Διοίκηση δεν ανταποκρίνεται. Ενώ η Διοίκηση γνωρίζει ότι λήγουν οι συμβάσεις στη Καθαριότητα, δεν έχει κάνει τίποτα. Οι συνάδελφοι μας στη καθαριότητα κινδυνεύουν άμεσα με απολύσεις, όπως έγινε και στις υπηρεσίες ασφάλειας, προσλαμβάνοντας Ιδιωτικό Εργολαβικό Συνεργείο.

Την ίδια χρονική στιγμή τα προβλήματα της εντατικοποίησης, τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι άσχημες συνθήκες εργασίας, οι χαμηλές αμοιβές και εμπορευματοποίηση της Υγείας, παραμένουν και οξύνονται καθημερινά.

Προκειμένου να επιτευχθούν τα δρομολογημένα σχέδια διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, για μειωμένη χρηματοδότηση, της υποστελέχωσης και της ιδιωτικοποίησης τομέων των υπηρεσιών των Νοσοκομείων, οι Διοικήσεις έχουν αναλάβει και δραστηριότητα προς αυτή την κατεύθυνση με τα γνωστά εργαλεία του εκφοβισμού και του αυταρχισμού, γι’ αυτό καλούμε όλους σε κοινό αγώνα και να διεκδικήσουμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες, ιδιαίτερα Νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Όχι στα Ιδιωτικά Συνεργεία και τους Εργολάβους της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στα Νοσοκομεία.
  • Επαρκή χρηματοδότηση που να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και αυταρχισμού σε βάρος των εργαζομένων

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 2ωρη Στάση Εργασίας 13μ.μ έως 15 μ.μ

Παράσταση Διαμαρτυρίας στις 13:30 μ.μ στα γραφεία της Διοίκησης

 

Σε έγγραφό του επίσης το Σωματείο που απευθύνει  στην Διοίκηση το Υπ. Υγείας και την Α ΥΠΕ αναφέρει:

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Κύριε Διοικητά,

Σε συνέχεια της υπ. αρ. πρωτ. 4065 / 6-3-19 καταγγελίας μας, ως Σωματείο των Εργαζομένων εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την περιφρόνηση  και αυταρχική συμπεριφορά σας απέναντι στους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας (Τ.Υ)

Αντί κ. Διοικητά να κρατήσετε το λόγο σας όπως ο ίδιος μας ανακοινώσατε, για το θέμα της τακτικής επαναχορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος στις ΤΕ και ΠΕ κατηγορίες της Τ.Υ που αυθαίρετα και παράνομα είχε περικοπεί, αν ‘ αυτού διαπιστώσαμε στα έγγραφα σας  συμπεριφορές εμπάθειας και στοχοποίησης των εργαζόμενων της Τ.Υ, με προσβλητικό, αυταρχικό και εκφοβιστικό τρόπο, κατηγορώντας τον Ε. Πέτσα για δυστοκία, μετακύληση ευθυνών σε τρίτους και ζητώντας καθημερινή γραπτή αναφορά και λογοδοσία με πρωτόκολλο, τι κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι της Τ.Υ συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και τον Υποδιευθυντή Προϊστάμενο της Τ.Υ. Προς τούτο διαμορφώσατε μάλιστα και ειδικά έντυπα με το ονοματεπώνυμο όλων των εργαζομένων της Τ.Υ.

Εύλογα τα ερωτήματα για ποιους λόγους και σε ποια άλλη υπηρεσία του νοσοκομείου το κάνουν αυτό;

Κύριε Διοικητά,

Ενώ κατηγορείτε τους εργαζομένους, ταυτόχρονα ζητάτε, οι ”ανάξιοι” τεχνίτες και τεχνικοί που ‘’δυστοκούν’’, θα πρέπει σε συνθήκες εντατικοποίησης να λύνουν όλα τα προβλήματα, να προγραμματίζουν και να σχεδιάζουν χωρίς διοικητικές αποφάσεις με προτεραιότητες και χωρίς λεφτά για συντήρηση.

Απαιτούμε από την Διοίκηση σεβασμό και αξιοπρέπεια έναντι των εργαζομένων

1) Να πρυτανεύσει η λογική και να αποκατασταθεί η ηρεμία, για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας. Η Τ.Υ αποτελεί το 1% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων στο Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ» και είναι υποστελεχωμένη και αποδεκατισμένη. Παρ’ όλα αυτά, το προσωπικό εργάζεται ευσυνείδητα και σκληρά όπως σε όλες τις υπηρεσίες, φθάνοντας σε οριακό σημείο καταπόνησης καταβάλλοντας φιλότιμες  προσπάθειες, για να μη παρουσιαστούν  σοβαρά  προβλήματα  δυσλειτουργίας του  Νοσοκομείου.

2) Να αποσυρθεί όλη η αλληλογραφία (έγγραφα αποφάσεων του κ. Διοικητή) που επιδιώκει με εκφοβισμό και αυταρχική συμπεριφορά και μεθοδεύσεις να τρομοκρατήσει και να καθυποτάξει τους εργαζομένους.

3) Εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών σ’ όλα τα επίπεδα και σε όλες τις υπηρεσίες (υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και οργανισμός του νοσοκομείου). Να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες αποφάσεις της Διοίκησης, για τον ορισμό των δύο (2) Προϊσταμένων στην τεχνική υπηρεσία (Τεχνικό τμήμα και Βιοιατρικής τεχνολογίας) που αυθαίρετα, προκλητικά και παράνομα είναι κενές από το 2012.  

4) Επίλυση των θεμάτων που έχουν τεθεί από την Τεχνική Υπηρεσία για την  επαρκή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό.

5) Σχεδιασμός Πολιτικής Ανάπτυξης του Νοσοκομείου και Χρηματοδότηση για εκτέλεση αναγκαίων έργων με προτεραιότητες, αγορά και συντήρηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που βελτιώνουν την λειτουργία του νοσοκομείου, τις συνθήκες νοσηλείας και εργασίας των εργαζομένων σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ο Πρόεδρος                                             Ο Αναπληρωτής Γραμματέας

 

Παναρέτου Ελευθέριος                                         Σαλωνίδης Θεοφύλακτος